Võib-olla saab #Brexit'i tehingut "toetada 30-40 labori parlamendisaadikud"

| Oktoober 12, 2018

Umbes 30-i 40i opositsioonilise tööpartei seadusandjad oleksid valmis toetama Brexit-kokkulepet, mille Briti peaminister Theresa May üritab streikida Euroopa Liiduga, Times Ajaleht teatas, tsiteerides tundmatuid seadusandjaid, kirjutab Guy Faulconbridge.

ELi Brexit läbirääkijad usuvad, et abielulahutuse kokkulepe Suurbritanniaga on "väga lähedane", ütlesid diplomaatilised allikad Reutersile eelmisel nädalal, ehkki pole selge, kas võis saada Briti parlamendi heakskiitu.

320-ist parlamendis on umbes 650i hääled, et olla kindlad, et võite hääletada.

Võib olla 315i seadusandjad ja juhatab 13i töökoormusega, tänu XI-põhise Iirimaa Demokraatliku Liidu partei (DUP) 10i seadusandjatega toimuvatele kokkulepetele, kuid tema enda partei mässajad ütlevad, et tema seadusandjate 40 võiks hääletada tema vastu.

Times ütles, et grupp 30-i 40i tööõiguse seadusandjate vahel suudab võita oma juhti Jeremy Corbyni ja hääletada lepingu üle, mida võib aasta lõpuks tagasi tuua.

Ühe stsenaariumi arutamise ajal hääletaksid tööõiguse seadusandjad algselt igasuguste kokkulepete üle, et tõestada lojaalsust juhtkonnale, kuid kui parlamentaarne ajutine oli, mässulised tagastaksid igasuguse kokkuleppe, mis takistasid kaootilist lahkumist, Times ütles.

Kui seadusandjad keelduvad kokkuleppest, võib mais kukkuda ja Suurbritannia seisab silmitsi ELi lahkumisega ilma kokkuleppeta, et liikumised investorid ja ettevõtte juhtkonnad väidavad, et nõrgestavad Lääne-paanika finantsturgusid ja blokeerivad kaubandustõkkeid.

Ilma kokkuleppeta liiguks Ühendkuningriik sujuvamat kaubandust ELiga Maailma Kaubandusorganisatsiooni poolt välisriikidele kehtestatud tolliprotseduurideks.

Sildid: , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, Koonderakonna, EU, Jeremy Corbyn, Labour, UK