Hindlased mõistsid #Hinduismi trivialiseerimise tulevasel prantsuse videomängul

| Juuli 17, 2018

Hindu on Prantsuse videomängude väljaandjana Ubisoft'is tungivalt üles näidanud tulevasel videomängul hinduiste jumalaid, templeid, traditsioone, terminoloogiat ja kontseptsioone Beyond Good and Evil 2.

Ubisoft'i avaldatavas meelelahutuslikus videomängus on hinduismil keskne roll narratiivis koos hinduismiga seotud kujutiste ja viidetega, samas uuritakse Ganesha linna nime saanud äärmiselt austatud Hindu jumalana, Lord Ganesha nime all.

Tänapäeval avaldas Nevada (USA) Hindu riigimees Rajan Zed lootust, et selle videomängu lõpptootega näidatakse tõepäraselt hinduismi mõisteid, traditsioone, esemeid, terminoloogiat ja jumalaid; sobitades nende iseloomustust, nagu seda on kujutatud iidsetes Hindu pühakirjades, selle asemel, et anda oma fantaasitud või ümber kujundatud versioon.

Zed, kes on Hinduistide Universali Ühingu president, märkis, et Hindused tervitasid tervitatavalt seda, et meelelahutustööstus kandis hinduismi, kuid võttis seda tõsiselt ja lugupidavalt; kuna kaubanduslikust ahnusest tingitud hinduistide pühakirjade, sümbolite, traditsioonide, mõistete, terminoloogiate ja jumtide ümberkujundamine võib kahjustada pühendunute tundeid; ja eksitamine tekitas segadust mitte-hinduuse vahel hinduismi seas. Usalduslike traditsioonide tundlik käitlemine mõnikord põhjustas tõsiste vaimsete doktriinide ja austatud sümbolite rüüstamise.

"Ubisoft'i juhatusel kogenud ja oskuslike spetsialistidega ei oodanud me mingit probleemi," ütles Rajan Zed ja lisas, et nad kutsuvad üles rohkem tundma usu traditsioone ja hindu mõistete ja terminoloogia hoolikat käsitsemist.

Zed ütles veel, et hindud on vaba sõnavõtuga nii palju kui keegi teine, kui mitte rohkem. Kuid usk oli midagi püha ja üritab trivialiseerida, et see kahjustab pühendunuid. Videomängude tegijad peaksid olema usulistel teemadel käitlemise ajal tundlikumad, kuna need mängud olid võimas andmekandja, mis jättis püsiva mõjuga väga meeldejäävatele lastele, teismelistele ja teistele noortele, Zed lisas.

Kui Ubisoft või teised videomängude arendajad vajasid hinduismi, maailma vanimat ja kolmandat maailma suurimat usundit umbes 1.1 miljardi järgijatega ja rikkalikku filosoofilist mõtlemist, andsid ta või teised hinduu teadlased ressurssidega rahulolu, ütles Rajan Zed.

Ubisoft väidab, et ta on "interaktiivse meelelahutuse ja teenuste juhtiv looja, väljaandja ja turustaja, kellel on rikkalikult kogu maailmas tuntud kaubamärkide portfell, sealhulgas Mõrvari Creed" 2017-18-i eelarveaasta jaoks tõi see teadaolevalt alla miljoni naela 1.732 müügi. Yves Guillemot on UbunSoft'i tegevjuht, mis on käivitatud 1986is ja mille peakorter asub Pariisi eeslinnas Montreuil, mille tagline on "erakordsete inimestega väljapaistvad mängud".

Sildid: , ,

kategooria: Esileht, EU, Hinduism, Religioon