IT-asjatundjad avastavad Hispaania politsei poolt "#Kokorev kohtuasjas" tehtud pettused

| Märtsil 13, 2018

Hispaania politsei võltsitud ja manipuleerinud dokumente, et õigustada 28 kuu pikkust kinnipidamist Vladimir Kokorevi, tema naise ja nende poja jaoks. Hispaania tuntud IT-eksperdi Juan Martos Luque'i raporti kohaselt loodi vene-juudi päritolu ettevõtja väidetavalt süüdistavad dokumendid mitu kuud pärast vahistamist isiku või isikute poolt DGP-i peadirektoraadi peadirektoraadina - mis langeb kokku Hispaania politseiosakonna arvutite ametlike kasutajatega.

Vladimir Kokorev

Vladimir Kokorev, tema abikaasa ja nende poeg, anti välja oktoobris 2015 Panamast Kanaari saartele (Hispaaniasse), kus Hispaania kohtuniku Ana Isabel de Vega Serrano tellimusel hoiti neid vanglates, ilma konkreetsete maksude, süüdistuse ja kuupäevaga kohtuprotsessi ajal "käimasolevate" ja "salajaste" uurimiste ettekäändel.

Juurdluse salajasus (mis on keelatud vastavalt Euroopa Ühenduse ja inimõiguste lepingute määrustele, samuti Hispaania enda seadustele, mida kohtunik Serrano ignoreeris) tühistati 18 kuud hiljem, veebruaris 2017, suures osas tänu Euroopa Parlamendi survele .

Kuid isegi pärast saladuse tühistamist ei leitud kohtuasja toimikute kohta ühtegi konkreetset tõendit rikkumiste kohta. Süüdistuse, keda esindasid Luis Del Rio Montesdeoca ja kohtunik, andis politseile väidetavalt USB-draivil olevat väidetavalt süüdistatavat tõendeid, tegi endise Panama advokaat Ismael Gerli, kes on praegu süüdistatav oma kodumaal mitmel korral dokumentide võltsimine. Gerli märkis, et USB-draiv kuulub väidetavalt Igor Kokorevi, Vladimir Kokorevi poja juurde, kes "jättis" seadme Gerli kontoris "ekslikult".

Kohtunik Ana Isabel de Vega Serrano oli korduvalt eitanud Kokorev advokaadilt õigust sellele USB-seadmele kopeerida, kuni 2017i septembris lükkas Kanaari saarte kõrge kohus tagasi oma otsused. Kuid isegi pärast seda, kui uurimise eest vastutav politseiüksus oli kohustatud esitama väidetavalt süüdistatava USB-koopia, võttis ta neid vähemalt 4 kuuks, et anda see Kokorevi kaitsele ja alles pärast seda, kui uurijaid hoiti nüanssis kohtud.

Seadme analüüs, mille viib läbi sõltumatu IT-ekspert ja milline CV hõlmab tihedat koostööd Hispaania politsei- ja turvaosakondadega, näitab, et enamus USB-dokumentides sisalduvaid dokumente on loodud või manipuleeritud pärast 2015i oktoobrit, see tähendab pärast Seade tarniti Gerli poolt uurimise eest vastutavale politseiüksusele ning pärast Vladimir Kokorevi ja tema perekonna vahistamist ja kohtueelse kinnipidamise paigutamist. Analüüs näitab, et manipuleeriti vähemalt seadmes sisalduvaid 192-faile ja isikut, kellel oli Hispaania politseiosakonna infotehnoloogia osakond, kasutati vähemalt 3-faile.

Veelgi enam, IT-asjatundlikkus pärineb samast USB-st - milline omandiõigus on prokurör ja kohtunik eelnevalt Igor Kokorevile omistanud - Gerli deponeerimise eelnõu välja jäetud eelnõu Hispaania politseile, mis oluliselt erineb kohtuasja toimikus sisalduvast ametlikust arutamisest.

IT-ekspert järeldab ka, et enne Kokoneti advokaatidele tarnimist ei tehtud ühtegi klooni koopiat, see tähendab, et vastupidiselt kehtivatele IT-tõendite ja mõistuse analüüsi eeskirjadele tegi Hispaania politsei oma "analüüsi" originaal-seadmes olevast USB-ist, selle asemel et teha kloonide koopia, kahjustades seega veelgi tõendeid ja muutes manipulatsioonide täieliku ulatuse kindlaksmääramise võimatuks.

Vladimir Kokorevi naine ja poeg vabastati Hispaania vanglast oktoobrikuu 2017i kõrgeima Kanaari saarte korralduste alusel pärast 2 aastate kohtueelse kinnipidamise kulutamist. Oktoobris vabastati Kokorev High Courti taotlusel 2018, kes veetis 28 kuud vanglas. Kokorevide perekonnaliikmed ei ole veel ametlikult süüdi mõne rikkumise eest. Küsimuslikus kohtuotsuses on aga keelatud Gröönkanari saarelt Kanaari saartelt lahkuda, kuni nende vastu suunatud väidetav "uurimine" hakkab kulgema. Niinimetatud Kokorevi juhtum on Euroopa Ühendusest palju tähelepanu pööranud ja ametlikud protestid selle eest, et tema arvukad väidetavad inimõiguste ja nõuetekohase menetluse rikkumised ning Vene-juudi perekonna tagakiusamise tagajärjed on ilmsed poliitilised motiivid.

tags: , , , , , ,

kategooria: Esileht, Hispaania