Euroopa Komisjon kirjeldab ELi kavatsust vastata Ameerika Ühendriikide kaubanduspiirangutele #steel ja #aluminium

| Märtsil 13, 2018

Volinike kolleegium on arutanud ELi reageerimist terase ja alumiiniumi võimalikele USA impordipiirangutele, mis kuulutati välja märtsis 1. EL on valmis reageerima proportsionaalselt ja täielikult Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) eeskirjadele juhul, kui USA meetmed on vormistatud ja mõjutavad ELi majandushuve.

Kolledž andis oma poliitilise nõusoleku Jean-Claude Juncker'i, asepresidendi Jyrki Kataineni ja kaubanduse voliniku Cecilia Malmströmi ettepanekule.

Volinik Malmström ütles pärast kolleegiumi koosolekut järgmist: "Oleme ikka veel USA julgeolekupartnerina lootnud, et EL jääb välja. Samuti loodame USA valitsust veenda, et see ei ole õige samm. Kuna otsust ei ole veel tehtud, ei ole Euroopa Liit mingeid ametlikke meetmeid võtnud. Kuid me selgitasime, et kui selline samm võetakse, kahjustab see Euroopa Liitu. See seab ohtu tuhandeid Euroopa töökohti ja see peab vastama kindlale ja proportsionaalsele reageeringule.

"Erinevalt USA kavandatud ülesannetest on meie kolm tööjõudu kooskõlas meie kohustustega WTOs. Neid teostab raamat. Terase ja alumiiniumi sektori probleemi peamine põhjus on ülemaailmne liigne tootmisvõimsus. See tuleneb tõsiasjast, et terase ja alumiiniumi tootmine toimub suures ulatuses riiklike toetustena ja turuvälistes tingimustes. Seda saab lahendada ainult koostöö, probleemi allikaks ja koostööks. On selge, et sissepoole pöördumine ei ole vastus. Protektsionism ei saa olla vastus, see pole kunagi olemas. ELil on endiselt võimalus seda tööd jätkata koos Ameerika Ühendriikidega. EL on olnud ja jääb jätkuvalt avatud ja reeglitel põhineva ülemaailmse kaubandussüsteemi kindlale toetajale. "

tags: ,

kategooria: Esileht, EU, Euroopa komisjoni, US