Ühenda meile

EU

ELi ja Kuuba: Landmark leping jõustub novembris 1

JAGA:

avaldatud

on

ELi ja Kuuba vaheliste suhete uus peatükk tähistatakse homme, 1 novembris 2017, alustades esimese Euroopa Liidu ja Kuuba vahelise lepingu - poliitilise dialoogi ja koostöölepingu - ajutise kohaldamisega.

"EL ja Kuuba pööravad tõepoolest lehte ja meie partnerluse uus peatükk algab nüüd - meie uue lepingu ajutise kohaldamisega. Täna saab Euroopa Liit Kuubale ja kõigile Kuuba kodanikele lähemale, kui riik läbib majanduslikke, poliitilisi ja sotsiaalne moderniseerimine, "ütles ELi välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja / asepresident Federica Mogherini, lisades:" Meid, eurooplasi, seob Kuuba, Ladina-Ameerika ja Kariibi merega ühine ajalugu, kultuur, väärtused ja olevik ja tulevik. "

Poliitilise dialoogi ja koostöö leping (PDCA) koosneb kolmest peamisest peatükist poliitilise dialoogi, koostöö ja sektoripoliitika dialoogi ning kaubanduskoostöö kohta.

See edendab dialoogi ja koostööd, et soodustada säästvat arengut, demokraatiat ja inimõigusi ning leida ühiseid lahendusi ülemaailmsetele probleemidele ühismeetmete kaudu mitmepoolsetel foorumitel. Ühist huvi pakkuvate valdkondade hulka kuuluvad näiteks taastuvenergia, maaelu areng, keskkond, inimõigused, hea valitsemistava, julgeolek ja töökohtade loomine. Tegevused viiakse läbi kõikide Kuuba osalejatega, sealhulgas avaliku sektori, kohalike omavalitsuste, kodanikuühiskonna, erasektori ja rahvusvaheliste organisatsioonide ning nende asutuste esindajatega.

Taust

12il allkirjastasid 2016, EL ja Kuuba poliitilise dialoogi ja koostöölepingu ning Euroopa Parlament kiitis selle heaks 5 juulis 2017. Kuigi enamik lepingust algab 1 novembris 2017, kohaldatakse selle täielikku rakendamist, kui kõik ELi liikmesriigid on lepingu ratifitseerinud.

See leping kinnitab ka ELi jätkuvat koostööd Ladina-Ameerika ja Kariibi merega. Kuuba oli piirkonnas ainus riik, kellega EL ei olnud veel kokku leppinud dialoogi ja koostöö õiguslikus aluses.

reklaam

Rohkem informatsiooni

Faktileht ELi ja Kuuba suhted

ELi delegatsioon Kuubas

Jagage seda artiklit:

Trendid