Ühenda meile

EU

#Tusk ja #Juncker arutlevad parlamendiliikmetega, kuidas kujundada solidaarset liitu

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Pärast oktoobri tippkohtumist arutasid parlamendiliikmed presidentide Tuski ja Junckeriga Euroopa tuleviku juhtide kava.

19-20i oktoobri Euroopa Ülemkogu järelduste üle peetava arutelu avamine Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani kordas oma kutset riigipeadele ja valitsusjuhtidele osalema parlamendi täiskogu aruteludel Euroopa tuleviku üle. "ELi, rahaliidu või selle poliitika tulevikku ei saa rääkida, kui ei ole tahet oma põhiväärtuste vastu seista. Me oleme koos ELiga, sest jagame mõningaid põhiväärtusi, "rõhutas ta.

Nõukogu president Donald Tusk rõhutas tema soovi ühendada dünaamilisus ja ühtsus Euroopa liidrite poolt hiljemalt tippkohtumisel heaks kiidetud plaanides. Ta püüdis valetada neid, kes soovivad ELi jagada, kutsudes teda üles "üles ehitama, mis meid ühendab". Ta loodab, et rändeprobleemide korral jõuab 2018i juunis konsensusele vaatamata liikmesriikide erinevustele, et majandus- ja rahaliit oleks tugevdada ja et 27 säilitaks oma ühtsuse Brexit kõnelustes. Ta kordas, et ükskõik milline stsenaarium tuleb edasi, "pall on Briti kohus."

Tusk kutsus ELi üles jätkama oma mõttevahetust EL-i territoriaalse, kultuurilise ja poliitilise kogukonna sisust, tuletades kõigile ELi juhtidele meelde vajadust täiel määral austada ELi demokraatia, õigusriigi põhimõtete ja põhiväärtuste austamist inimõigused ja vähemused.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker kutsus liikmesriike üles kiirendama selliste oluliste õigusaktide ettepanekute vastuvõtmist nagu need, mis on parlamendis juba heaks kiidetud ühises varjupaigapoliitikas, ning kutsus liikmesriike üles andma oma raha, kui nende suu on, näiteks Aafrika fondi jaoks, kus EL peab kulutama € 2.9 miljardit eurot, kuna liikmesriigid panustavad ainult 175 miljonit lauale. Brexit kordas ta, et "ükski kokkulepe pole meie tööpraktika".

EPP juht Manfred Weber (DE) ütles, et Brexiti läbirääkimiste edusammud ei olnud piisavad. "Meil on 27i (...) ja Brexiteeri seas ühtegi plaani oma riigi tuleviku jaoks". Ta kutsus ühtlasi üles seda, et ühiskaitse tagamise tegevus oleks kodanike jaoks nähtavam. Türgis ütles ta: "Mul on hea meel ühinemiseelsete vahendite kärped. ELi täisliikmeks saamine ei saa olla meie eesmärk enam ".

S&D rühma juht Gianni Pittella (IT) ütles, et peale Brexiti on „Euroopal ka muid purunemisi Katalooniast Põhja-Itaaliani, omamoodi jõukate egoism. Pole midagi halba, kui soovitakse rohkem autonoomiat (...), kuid mitte solidaarsuse arvelt ”. - "Selleks, et vältida Euroopa Trumpisatsiooni, peame tegutsema kohe", lisas ta, rõhutades, et Dublini süsteemi reformi ja lähetatud töötajate direktiivi heaks kiitmisega vastab "Euroopa Parlament meie kodanike täpsetele nõudmistele".

reklaam

ECR juht Syed Kamall (Ühendkuningriik) kutsus ELi üles olema "pragmaatilisem ja vähem idealistlik" rände ja Brexitiga tegelemisel. Ta ei olnud veendunud ettepanekus reformida ELi varjupaigasüsteemi ja soovitas selle asemel keskenduda edukatele meetmetele, näiteks sulgeda kaubitsejate marsruudid üle kogu Vahemere piirkonna või Frontexi ülesanded.

"Meil on suurepärased plaanid, suured ambitsioonid, kuid kas me oleme tõesti valmis jõudma radikaalsete muudatuste tegemiseks, et need saaksid juhtuda?" Küsis ALDE juht Guy Verhofstadt (BE). "On viimane aeg tappa üksmeele reegel ning lõputu loetelu loobumistest ja eranditest, mis loovad" Euroopa à la carte "," ütles ta. Komisjoni presidendi valimise protsess "Spitzenkandidaten" tuleks säilitada, lisas ta.

GUE / NGL liider Gabriele Zimmer (DE) küsis nõukogult, kas kokkulepe "juhtide tegevuskava" tähendas valitsustevahelise meetodi väljalülitamist. "Kuidas saab parlament kaasata? Millised on selle tagajärjed institutsioonidevahelisele koostööle? "Palus ta suurema selguse ja läbipaistvuse huvides. Brexit ütles pr Zimmer, et nõukogu peab selgelt määratlema, mida tähendab "piisavad edusammud".

"Juhtide päevakava asemel pakute meile koosolekute kalendrit teemadega, mida soovite arutada. (...) Sobivam oleks mõiste" järgijate päevakord "," on Roheliste / EFA kaasesimees Philippe Lamberts (BE), ütles Tusk. Ta nägi parlamendi ja Euroopa Ülemkogu vahel "üha silmatorkavamat kontrasti" kui "liikumatuse garantiid".

Raymond Finch (EFDD, Ühendkuningriik) avaldas kahetsust, et Ühendkuningriigi valitsus nõustus Brexit läbirääkimistel, selle asemel et Briti rahva vastu seista. PM oli "vaikne loobumine": "Me ei jõua lõpuni (EList) ega suveräänseks", ütles ta.

Nicolas Bay (ENF, FR) et põllumajandustootjad panid enesetapu ELi avatud laenutehingute tulemusel ja et nõukogu seisukoht lähetatud töötajate kohta oli liiga nõrk, et tegeleda sotsiaalse dumpinguga.

Komisjoni esimese asepresidendi Frans TImmermansi ja Euroopa Ülemkogu presidendi Donald Tuski sõnavõtud

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid