Ühenda meile

EU

ELi terrorismivastase võitluse välistegevus: nõukogu võtab vastu järeldused

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.


Nõukogu võttis vastu järeldused ELi terrorismivastase võitluse kohta. Nõukogu kordab oma kindlat ja ühemõttelist hukka mõistmist terrorismile kõigis selle vormides ja ilmingutes, mille on toime pannud ükskõik kes ja mis eesmärgil.

Märkides, et terrorism on üks kõige tõsisemaid ohte rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule ning et ELil on eluliselt tähtis jätkata koostööd mitmekülgse, piirkondliku ja mitmepoolse tasandi partneritega selle mitmekesise ohu vastu võitlemisel, käsitles nõukogu oma järeldustes:

  • Terrorismivastased struktuurid, et tugevdada ELi suutlikkust tugevdada terrorismivastast koostööd, sealhulgas ELi delegatsioonides terrorismivastase võitluse / julgeoleku ekspertide kaudu;
  • Sise- ja välissidemed, et tagada julgeoleku valdkonna sise- ja välistegevuse suurem ühtsus, tugevdada justiits- ja siseasjade agentuuride rolli kolmandate riikide suhtes, ning märkides, et terrorismiga võitlemise lisamine Feira missioonidele nõukogu kaudu 2017i mai, ÜJKP missioonide ja operatsioonide järeldustel on terrorismivastases võitluses suurem roll;
  • Tugevdatud koostöö Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika, Lääne-Balkani riikide, Türgi, Saheli ja Aafrika Sarvega tõhustatud poliitilise dialoogi, suurema terrorismivastase võitluse projektide ja rahalise toetuse abil terrorismivastase võitluse ning vägivaldse äärmusluse vastu võitlemise ja ennetamise kaudu ning tugevdatud strateegilise koostöö kaudu side, eriti StratCommsi lõunaosariigi kaudu;
  • Tugevdatud rahvusvaheline koostöö, eelkõige peamiste strateegiliste partneritega, nagu Ameerika Ühendriigid, Austraalia, Kanada ja Schengeni partnerid, samuti piirkondlike ja mitmepoolsete organitega, eelkõige ÜRO, NATO, ülemaailmse terrorismivastase foorumi, Interpoli ja Euroopa Ülemaailmne koalitsioon Da'eshi vastu;
  • ELi reageerimise tugevdamine olulistes teemavaldkondades, nagu vägivaldse ekstremismi vältimine ja selle vastu võitlemine, vajadus tõhusalt lahendada internetis värbamine ja radikaliseerumine, välismaiste terroristide võitlejate ägedad väljakutsed, eelkõige tagasipöördujate küsimus, lennundusjulgestus, tulirelvadega kauplemine, küsimus Terrorismi rahastamise ja rahapesu ning tõsise ja organiseeritud kuritegevuse ning terrorismi vaheliste seoste vahel.

Viimati võttis nõukogu terrorismivastase võitluse kohta 9. veebruaril 2015 vastu järeldused pärast Charlie Hebdo rünnakuid (jaanuar 2015) ja need on endiselt ELi terrorismivastase võitluse nurgakivi. Sellest ajast alates on ELi töö selles valdkonnas märkimisväärselt intensiivistunud.

Rohkem informatsiooni

Lugege nõukogu järelduste täielikku teksti

Nõukogu järeldused terrorismivastase võitluse kohta, 9 veebruar 2015

ELi terrorismivastane võitlus

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid