Ühenda meile

Piiriülene turvalisus

Ombudsman kutsub Frontexi tegelema kaebustega põhiõiguste rikkumisi

JAGA:

avaldatud

on

Emily-Oreilly-ombudsman-390x285Euroopa ombudsman Emily O'Reilly (pildil), on kutsunud Frontexi üles looma mehhanismi oma tööst tulenevate põhiõiguste rikkumiste kohta esitatud kaebuste käsitlemiseks. Frontex koordineerib liikmesriikide vahelist koostööd piiriturvalisuse ja ebaseadusliku sisserände valdkonnas. Ombudsman viis läbi uurimise, sealhulgas avaliku arutelu selle kohta, kuidas Frontex järgib inimõiguste standardeid. Frontex täitis enamikku ombudsmani soovitusi, kuid keeldus kaebuste esitamise mehhanismi loomisest. Seetõttu esitas ombudsman Euroopa Parlamendile selles küsimuses eriaruande.

O'Reilly ütles: "Lampedusa tragöödia ja muude hiljutiste humanitaarkatastroofide taustal ELi piiridel on ülitähtis, et Frontex tegeleks otse sisserändajate ja teiste mõjutatud isikute kaebustega. Ma ei nõustu Frontexi seisukohaga, et inimõiguste rikkumised on üksnes asjaomaste liikmesriikide vastutus. "

Frontexi põhiõiguste rakendamise uurimine

In 2009 on põhiõiguste harta õiguslikult siduvaks muutunud Frontexi, mis asub Varssavis. Sellest ajast alates on mitmed kodanikuühiskonna organisatsioonide kui ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee on küsitav, kas Frontex teeb piisavalt järgima harta. Üks näide toodi selle kasutuselevõttu EL piirivalvurid Kreekasse, kus rändaja kinnipeetavaid hoiti kinnipidamisasutustes all vastuvõetamatuid tingimusi.

In 2011, Euroopa Parlamendi ja Euroopa Liidu Nõukogu vastu Määrus milles sätestatakse Frontexi konkreetsed täiendavad põhiõigustealased kohustused. 2012is küsis ombudsman Frontexilt mitmeid küsimusi selle kohta, kuidas nad need kohustused täidavad, ja käivitasid kogutud avaliku arutelu sissemaksed Kodanikud, inimõiguste valitsusväliste organisatsioonide ja teiste organisatsioonidega.

Frontex vastas, et ta on võtnud mitmeid meetmeid, sealhulgas luua põhiõiguste strateegia, põhiõiguste ametniku ja käitumisjuhendid oma tegevust.

Ombudsman leidis, et üldiselt, Frontex oli tegemist mõistliku edusamme põhiõigustega seotud küsimusi. Ta soovitas siiski, et Frontex luua kaebusmehhanismi.

reklaam

Frontex lükkas selle tagasi soovitus väitega, et üksikute juhtumite eest vastutab vastav liikmesriik. Emily O'Reilly ei nõustunud sellega ja esitas Euroopa Parlamendile eriaruande, milles palus tema toetust veenda Frontexi oma lähenemisviisi üle vaatama.

Eriaruanne on saadaval siin.

Taust

Euroopa ombudsman uurib kaebusi Euroopa Liidu institutsioonide ja asutustega. Iga Euroopa Liidu kodanik, elanik või ettevõtte või ühingu liikmesriigis, võib esitada kaebuse ombudsmanile. Ombudsman pakub kiiret, paindlikku ja tasuta vahendeid, et lahendada probleeme Euroopa Liidu administratsioon. Rohkem informatsiooni, kliki siia.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid