Ühenda meile

Tegelikult kontrollida

Kuidas võrsus MKP võrgukogukond RET-võrgu 'varemetest'

JAGA:

avaldatud

on

Analüütika ja käitumismuutuste ning müra keskus

MK-partei veebipõhine tugi heiskab selle autentsuse osas palju lippe. Näib, et partei on mobiliseerinud väljakujunenud kogukonna võrgustiku ja mõjuvõimu, mis oli paigas enne partei moodustamisest teatamist, aidates kaasa selle kiirele populaarsuse tõusule Internetis.

Selle kogukonna kontodel (mõned anonüümsed ja suure jälgijaskonnaga) on võimalus ebaautentselt mõjutada poliitilist diskursust riigis.

See selgub uuest raportist, mis avaldati analüüside ja käitumismuutuste keskuse (CABC) ning sotsiaalmeedia kuulamis- ja digitaalse maastikuteenuseid pakkuva uuringufirma Murmur koostöös.

pealkirjaga RET-ist MK-parteile: olemasolevate Twitteri/X-i kogukondade mobiliseerimine poliitiliste sõnumite edendamiseks, aruanne sisaldab kõigi Lõuna-Aafrika poliitiliste kogukondade põhjalikku analüüsi, et mõista MK-partei kiiret populaarsuse kasvu Internetis.

Vestlus MK-partei ümber on olnud pealkirjades domineeriv alates partei käivitamisest detsembris, samas kui sellised hashtagid nagu #VoteMK2024 ilmusid CABC valimisaruannetes jätkuvalt.

Teadlased tuvastasid 10 kontot, mis olid enne 10. detsembrit 2024 saidil X.com RET-i veebikogukonnas kesksel kohal ja mis kolisid MK Party kogukonda pärast seda kuupäeva, mil pidu ametlikult käivitati.

reklaam

„Kogukonda kuulumine ei tähenda, et konto on selle kogukonnaga nõus. Kui aga näiteks kogukonna liige ei joondu umbes 50% kogukonna teemadest, tõmbaks tema suhtlus teda teise kogukonna poole, kus tema panus on suuremal määral kaasatud,“ loeti aruandes.

Nende kontode hulka kuuluvad: @_AfricanSoil, @koko_matshela, @KhandaniM, @LandNoli, @Zungulavuyo, @SuperiorZulu, @ATMovement_SA, @mrlungisa, @ThaboMakwakwa ja @gentlements.

„See ei viita mingil juhul sellele, et nende konkreetsete kontode vahel toimub kokkumäng; kuigi ega seda ka välistada ei saa. Nad kõik on sattunud sellesse kogukonda ühise suhtluse tõttu, mida nad jagavad Ramaphosa- või Zondo-vastase komisjoni-tüüpi sisu juhtimisel.

Erinevate kogukondade viit põhikontot (enne ja pärast 10. detsembrit) kitsendades leidsid teadlased, et parteijuhtidega, nagu Mmusi Maimane, Herman Mashaba, Julius Malema ja Songezo Zibi, seotud kontod on nende parteide jaoks kesksel kohal. Nende juhtidega seotud kontod on osa sellest, mida peetakse järjepidevaks tuumaks.

Erandiks on MK Partei, mille keskkontod on @_AfricanSoil, @koko_matshela ja @Zungulavuyo, kes ei ole avalikult MK partei juhtkonnaga seotud.              

Loetelu X võtmekasutajatest valitud kogukondadest, kes "ületasid digitaalse põranda", et liituda uute poliitiliste kogukondadega

Alates 10. detsembrist 2023 on MK veebikogukond keskendunud peamiselt president Cyril Ramaphosa ja tema juhitava ANC kriitikale, mitte aga sotsiaal-majanduslikele probleemidele, mis võiksid mõjutada valijaid.

15 populaarseimat teemat, mida RET cum MK Party kogukond saidil X.com aja jooksul arutanud

Aruanded on keskendunud ka kahtluste külvamisele nende poliitiliste rivaalide ja Lõuna-Aafrika poliitilise süsteemi suhtes selle kogukonna liikmete seas, selle asemel, et rääkida lõuna-aafriklaste sotsiaal-majanduslikest tingimustest. Seda „eitamise ja kahtluse” kaardistamise osa on illustreeritud ülal.

Kas RET on ainus "kaotaja"?

Internetipõhine RET-võrk võis MK Partei kogukonnale teed teha. Siiski jääb küsimus, kas see uus moodustis on olnud mõne teise kogukonna kahjuks.

Enne MK-partei käivitamist suhtles RET-i kogukond EKFi-le soodsate hashtagidega. Populaarsete kasutatud hashtagide hulgas olid #RegistertoVoteEFF ja #2024isOur1994 (räsimärk, mis oli algselt Rise Mzansi 2024. aasta valimiskampaania loosung, enne kui EKF selle valis).

Nende hashtagide kasutamine vähenes pärast MK Partei käivitamist väga kiiresti, millega kaasnes #VoteMK2024 kasutamise järsk tõus alates 19. detsembrist 2023.

Graafik, mis näitab, et RET/MK Party kogukond läks 2023. aasta detsembri keskel EFF-i hashtagide kasutamise asemel üle MK Party hashtagide (st #VoteMK2024) kasutamise vastu

On ebaselge, kas veebipõhise EFF-i ja MK toetajate vahel on liit, kuid see narratiivi nihe tekitab mõned küsimused, näiteks:

  • Mida ütleb nende kahe partei suhete kohta see, kui kogukond on ühel päeval nõus EFF-i hashtagesid peale suruma ja teisel päeval MK-partei hashtagesid ümber pöörama?
  • Miks ei püüdnud EKF seda inimgruppi ärgitada MK-partei oma hashtagiga edasi sõitma?

Teadlased on selles nihkes esile toonud ka mõned võimalused, sealhulgas:

  • EKF ei olnud teadlik oma veebikogukonna liikmete märkimisväärsest kaotusest;
  • EKF ja MK erakonna koalitsiooni tõenäosus on suur, kui sama võrgustiku liikmete vahel on toimunud tahtlik koordineerimine, et ühe erakonna hashtag teisele üle ajada; ja/või
  • Euroopa Kalandusfond oli selle kogukonna jaoks kogu aeg varuvalik ja kui neile pakuti paremat võimalust, hüppasid nad laevalt tagasi, et mitte kunagi tagasi vaadata.

CABC ja Murmur on väljendanud muret veebipõhise MK-kogukonna põhikontode autentsuse pärast.

Näiteks @_AfricanSoil, kes oli üks süüdistatutest, kuid mõisteti õigeks juulirahutuste õhutamises, oli X.com-is juba üle 160,000 150,000 jälgija sel ajal, kui nad hakkasid MK Partyga seotud sisu juhtima, samas kui @koko_matshela naudib toetab praegu peaaegu 125 3 jälgijat. Oma suure mõjuga leiti, et @_AfricanSoili konto lõi ainuüksi 2024. veebruaril XNUMX XNUMX postitust.

29. mail toimuvate valimiste eel on teadlased hoiatanud avalikkust mitte ainult aru saama põhikontode liikumisest nendes kogukondades, vaid ka nende sisust, varasematest poliitilistest sidemetest ja nende kontode autentsusest.

"On raske seletada ja mõista, kuidas on nii, et rühm, kes kasutas sageli EKFi hashtage, sealhulgas seda, mis kutsus registreeruma selle partei poolt hääletama, võis üleöö truudust pöörata ja juhtida mõne teise poliitilise kampaania hashtag'i. moodustamist, kutsudes üles oma sama võrgustikku hääletama mõne teise partei poolt,“ seisis raportis.

Avalikustamine: CABC, Daily Maverick ja City Press on praegu kaasatud kohtumenetlustesse, mille on algatanud Sphithiphithi Evaluator (@_AfricanSoil), Thabo Makwakwa (@ThaboMakwakwa), Modibe Modiba (@mmodiba10) ja Izwe Lethu (@LandNoli), kes soovivad üle vaadata ja seada kahe aruande kõrvale: Online RET-võrgu analüüsNing Räpane tosin ja sütitava sisu võimendamine Lõuna-Aafrika rahutuste puhkemise ajal 2021. aasta juulis. Need menetlused on vastu ning CABC, Daily Maverick ja City Press taotlevad, et need tühistataks koos kuludega.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid