Ühenda meile

Belgia

Vaatamata Euroopa juudi juhtide protestidele müüdi Hitlerile kuuluv kell USA-s oksjonil

JAGA:

avaldatud

on

"Asjad aitavad ainult neid, kes idealiseerivad natside partei või pakuvad ostjatele võimalust ärritada külalist või lähedast genotsiidimõrvari ja tema toetajate esemega," kirjutas Brüsseli esimees rabi Menachem Margolin. -põhine Euroopa Juudi Assotsiatsioon (EJA) kirjas, millele on alla kirjutanud 34 Euroopa juudi kogukondade juhti - kirjutab Yossi Lempkowicz.

Hoolimata Euroopa juudi juhtide protestidest müüs Ameerika oksjonimaja Hitlerile kuulunud kuldkella üle miljoni euro eest. 

Huberi ajanäitaja on haakristiga, samuti initsiaalid A H. Selle ostis anonüümne pakkuja.

Oksjon toimus reedel hoolimata 34 Euroopa juudi juhi üleskutsest Aleksandri ajalooliste oksjonite maja Chesapeake Citys Marylandis oksjoni tühistamiseks.

Muude natside oksjonil müüdi Eva Brauni terjerile kuuluv kaelarihm, Wehrmachti tualettpaber ja söögiriistad ning kõrgemate natside šampanjaklaasid.

Oksjonimaja president Bill Panagopulos lükkas protestid tagasi. Ta ütles: „See, mida me müüme, on kuriteotõendid, ükskõik kui tähtsusetud. See on käegakatsutav, tõeline tõend, et Hitler ja natsid elasid ning ühtlasi kiusasid taga ja tapsid kümneid miljoneid inimesi. Selle materjali hävitamine või mis tahes viisil näitamise või kaitsmise takistamine on ajaloovastane kuritegu.''

Kuid juudi liidrid, kes saatsid oksjonimajale müügi hukkamõistva kirja, lükkasid nõude tagasi.''Asjad aitavad ainult neid, kes idealiseerivad natside partei seisukohta või pakuvad ostjatele võimalust külalist või lähedast meelitada. ese, mis kuulub genotsiidimõrvarile ja tema toetajatele,” kirjutas Brüsselis asuva Euroopa Juudi Ühingu (EJA) esimees rabi Menachem Margolin kirjas, millele on alla kirjutanud 34 Euroopa juudi kogukondade juhti.

Ta lisas: "Nende esemete müük on vastik. Suurel osal eksponeeritavatest partiidest on sisemine ajalooline väärtus vähe või puudub üldse. Tõepoolest, kahtluse alla võib seada vaid nende ostjate motivatsiooni. Euroopa sai rängalt kannatada natsipartei väärastunud ja mõrvarliku ideoloogia tõttu. Miljonid surid, et säilitada vabaduse väärtused, mida me täna enesestmõistetavaks peame, sealhulgas peaaegu pool miljonit ameeriklast. Meie kontinent on täis mälestushaudasid ja surmalaagrite asukohti.''

reklaam

Viimastel aastatel on Euroopa Juudi Assotsiatsioon protesteerinud mitmete natside esemete oksjonite vastu.

Alexander Historical Auctions oli juba kohtas samasugust etteheidet varasemate müükide eest, sealhulgas üks, mis sisaldas kurikuulsa natsisõjakurjategija Josef Mengele isiklikke päevikuid.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid