Ühenda meile

Euroopa roheline tehing

Kliimaprotestides ja Euroopa Parlamendi valimistel on kaalul rohelise kokkuleppe tulevik

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa rohelised seisavad otsustavalt inimeste kõrval, kes nõuavad täna ja lähipäevil kiireloomulisi kliimameetmeid kogu Euroopas. Rohelised hoiatavad karmilt: parem- ja paremäärmuslike parteide hääled seavad ohtu rohelise kokkuleppe ja kogu planeedi tuleviku.

Amsterdami kliimamarsil kõneleb Euroopa roheliste juhtkandidaat Bas Eickhout "Meeleavaldajad, aktivistid ja rohelised poliitikud näitasid seda varemgi: me saame muuta poliitika kurssi, kui tuleme tänavatele kliimameetmete eest. See aitas tohutult kaasa rohelise kokkuleppe saavutamisele. Järgmise nädala valimistel saavad valijad taas õhutada kliimameetmeid. Eelmisel kevadel hakkasid liberaalid ja konservatiivid otsima viise, kuidas rohelist kokkulepet vesitada. Nad hääletasid Euroopa looduse taastamise vastu. Kliimamuutuste peatamine on pikaajaline kohustus, mis vajab vähema asemel rohkem tegutsemist. Seetõttu protestime täna kogu Euroopas. Seetõttu on ka järgmisel nädalal toimuvad valimised nii olulised: kaalul on rohelise kokkuleppe tulevik ja kliimameetmed.

Euroopa roheliste tippkandidaat Terry Reintke, kes marssis Berliinis kliimameeleavaldusel, lisas: "Viis aastat tagasi, pärast Fridays for Future marsse, kus miljonid õpilased läksid tänavatele, lubasid Euroopa liidrid tegutseda. Rohelised täitsid: meil on Euroopa Parlamendis on kõige tugevamad hääletustulemused kliimameetmete osas ja nüüd võitleme lakkamatult rohelise kokkuleppe tuleviku nimel keegi pole taga Kui olete kliima pärast mures, liituge kliimaliikumisega ja hääletage järgmisel nädalal toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel.

2021. aastal vallutasid Euroopat üleujutused, tappes üle 200 inimese ja hävitades kodusid. 2022. aastal põhjustasid suvised rekordilised kuumalained üle 60,000 XNUMX enneaegse surma. Ja eelmisel aastal põles üle Euroopa metsatulekahjudes kaks korda suurem ala kui Luksemburg.

Rohelised pooldavad ulatuslikku investeerimiskava, et tugevdada tulevikukindlat Euroopa majandust, eemaldudes saastavatest fossiilkütustest sõltuvatest tootmismeetoditest. Roheline kokkulepe, mis loob töökohti, tagab turvalise ja tervisliku eluviisi ning pakub kõigile uusi vaatenurki. Eickhout ja Reintke rõhutasid, et kliimaliikumise surve on aidanud muuta Euroopa rohelise kokkuleppe reaalsuseks. Nüüd on aeg seda kaitsta konservatiivse ja paremäärmusliku vastureaktsiooni eest ning olla veelgi ambitsioonikam rohelisema tuleviku nimel.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid