Ühenda meile

Bioloogiline mitmekesisus

Euroopa ettevõtluse ja looduse tippkohtumine, mis muudab bioloogilise mitmekesisuse ettevõtluseks

JAGA:

avaldatud

on

Täna (1. detsembril) kogunevad kõrgetasemelised poliitikakujundajad ja ettevõtete juhid Euroopa ettevõtluse ja looduse tippkohtumine 15. aasta kevadel toimuva ÜRO bioloogilise mitmekesisuse konverentsi (COP 2022) eel looduskaitsega seotud äritegevuse suurendamiseks. EL Business@Bioloogilise mitmekesisuse platvorm Euroopa Komisjoni ja teiste partnerite vahel on tippkohtumise eesmärk tugevdada ettevõtete kasvavat liikumist üle Euroopa ja väljaspool seda, mis seab looduse ja inimesed oma taastumisstrateegiate keskmesse.

Euroopa rohelise kokkuleppe tegevasepresident Frans Timmermans ütles: "Kuigi kliimakriisi käsitletakse kiiresti, ei ole bioloogilise mitmekesisuse kriis ja ökotsiidioht veel globaalses tegevuskavas piisavalt kõrgele tõusnud. Ettevõtted mõistavad üha enam, et on vaja tegutseda, ja kutsun neid üles bioloogilise mitmekesisuse vähenemise ohtude osas häälekalt rääkima. Meie suhte taastamine loodusega hoiab ära majanduslikud kahjud, loob uusi töökohti ja tagab tulevastele põlvedele elamiskõlbliku planeedi.

Keskkonna, ookeanide ja kalanduse volinik Virginijus Sinkevičius ütles: „Ettevõtted on otsustava tähtsusega hoob kogu süsteemi hõlmavas muutuses, mis peab toimuma stabiilse kliima ja elava planeedi saavutamiseks, kus kõik saaksid areneda. Loodan, et nad juhivad ambitsioone ülemaailmses bioloogilise mitmekesisuse raamistikus, mis lepitakse kokku bioloogilise mitmekesisuse COP15 raames, suurendades bioloogilise mitmekesisuse rahastamist ja süvalaiendades bioloogilist mitmekesisust kõigis sektorites.

Tippkohtumisel osalevad eesrindlikud ettevõtted ja finantsasutused, kes jagavad kogemusi, parimate tavade näiteid ja algatusi, mille eesmärk on integreerida looduskapital ja bioloogiline mitmekesisus ettevõtete otsuste tegemisse ning julgustada teisi ühinema. Üritus kutsub uusi allakirjutanuid Bioloogilise mitmekesisuse pant kutsudes ülemaailmseid liidreid üles pöörama selle kümnendi jooksul looduse kadu tagasi ning võtma endale kohustuse kaitsta ja taastada bioloogilist mitmekesisust oma finantstegevuse ja investeeringute kaudu. Need uued allakirjutanud suurendavad 75 finantsasutusest koosnevat rühma, mille varade väärtus on 12 triljonit eurot. Lisateavet leiate aadressilt uudis.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid