Ühenda meile

Loomaveokid

Loomade heaolu: Euroopa peab paremini edendama häid tavasid ja pakkuma välja ambitsioonikad, kuid realistlikud muudatused

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Kuigi loomade heaolu on avalikkuses kasvav murekoht ja enamikule põllumajandustootjatele alati muret valmistanud, järgis Euroopa Parlament 16. veebruaril Strasbourgis täiskogu istungjärgul oma raportööri Jérémy Decerle'i (Renaissance, Prantsusmaa) nõuandeid, kes usub seadusandlikku võsa. selles küsimuses tuleb esmalt selgeks teha.

Selle aruanne, mis käsitleb põllumajandusloomade heaolu ja põhineb Euroopa Parlamendi uurimisteenistuse läbiviidud uuringul ja üsna põhjalikul intervjuude seerial, rõhutab kehtivate õigusaktide väga erinevat järgimist ja julgustab seetõttu esmalt veenduge, et olemasolevat saaks paremini rakendada. Ta soovitab, et teise etapina võiks Euroopa eeskirjade ajakohastamine muuta need arusaadavamaks ja mõnikord paremini kohandatavaks, eriti liikide kaupa.

"See aruanne on samm edasi loomade heaolu suunas," ütles Jérémy Decerle. Raportis laialdaselt omaks võetud Renew Europe prioriteediks on see, et neid heaolu häid tavasid saaks lõpuks õiglaselt ja piisavalt väärtustada ja tasustada. Põllumajandustootjad ei tohi üksi kanda meie ambitsioonide koormat, olgu need nii ihaldusväärsed kui tahes.

Tugev sõnum, mille me selle raporti kaudu ka komisjonile saadame, on absoluutne vajadus tagada lõpuks meie standardite vastastikkus meie kaubanduse kontekstis.

“Jälgime, et me ei telliks loomade heaolu teemat allhanke korras. See, mida me oma kasvatajatelt nõuame, peab peegeldama neid, kes ekspordivad oma tooteid meie turule. See seisneb meie kasvatajate austamises, kes juba teevad palju ja on valmis veelgi enamaks. See on ka meie tarbijate ootuste austamine,“ selgitas Decerle.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid