Ühenda meile

keskkond

Euroopa ettevõtluse ja looduse tippkohtumisel tutvustatakse hartat ettevõtetele, kes on pühendunud looduse kadumise peatamisele ja tagasipööramisele 2030. aastaks

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

. Euroopa ettevõtluse ja looduse tippkohtumine, mille kaaskorraldaja on Euroopa Komisjon, on toimunud Milanos. Üle 350 ettevõtte, finantsasutuse, valitsuse ning akadeemiliste ringkondade ja kodanikuühiskonna esindajad kogunevad, et arutada, kuidas ettevõtted saaksid aidata täita oma kohustusi. Kunming-Montreali ülemaailmne bioloogilise mitmekesisuse raamistik Eelmisel aastal toimunud bioloogilise mitmekesisuse COP15.

Üritus käivitab Euroopa ettevõtluse ja looduse tippkohtumise harta looduspositiivse majanduse jaoks. Hartale alla kirjutades tunnistavad ettevõtted vajadust tegeleda bioloogilise mitmekesisuse vähenemisega ja näitavad üles valmisolekut tegutseda. Harta, mis on avatud kõigile organisatsioonidele mikroettevõtetest suurettevõteteni, annab ettevõtetele ja finantsasutustele struktuuri ülemaailmse bioloogilise mitmekesisuse raamistiku rakendamise alustamiseks. Selles on sätestatud 10 põhimõtet, mille järgi suunatakse kollektiivset ja ümberkujundavat äritegevust, et peatada ja pöörata tagasi looduse kadu aastaks 2030. Põhimõtted on kooskõlas ülemaailmse bioloogilise mitmekesisuse raamistiku eesmärkidega ning hõlmavad näiteks ettevõtte ja finantsvastutust, väärtusahela kaasamist, läbipaistvus, aruandlus ja vastutus koos paljude muude aspektidega.

Keskkonna, ookeanide ja kalanduse volinik Virginijus Sinkevičius ütles: „Muljetavaldav hulk ettevõtteid ja finantsasutusi pooldab praegu tugevat ja ambitsioonikat ELi looduspoliitikat. Vajame neid rohkem, et täita oma kohustusi ülemaailmse bioloogilise mitmekesisuse raamistiku alusel. Me vajame, et kõik pardal olevad inimesed saaksid jätkuvalt kasu looduse hindamatutest ja ohustatud teenustest.

Euroopa ettevõtluse ja looduse tippkohtumine on iga-aastane kõrgetasemeline üritus, mida sel aastal korraldavad komisjon, ELi ettevõtluse ja bioloogilise mitmekesisuse platvorm, Etifor, Itaalia Säästva Rahanduse Fond ja Lombardia piirkond ning mida toetavad 26 ettevõtluse ja bioloogilise mitmekesisusega tegelevad organisatsioonid.

Lisateavet leiate aadressilt ürituse programm.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid