Ühenda meile

Kliimamuutus

Koostöö maailmaga, et saavutada neto-null tulevik

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Kuna COVID-19 pandeemia laastab maailma, püstitavad süsinikdioksiidi kontsentratsioonid atmosfääris jätkuvalt rekordkõrgusi. I töörühma panus valitsustevahelise kliimamuutuste rühma 2021. aasta augustis avaldatud kuuendasse hindamisaruandesse kinnitas kindlalt, et inimtegevus on soodustanud atmosfääri, ookeanide ja maa soojenemist. Atmosfäär, ookeanid, krüosfäär ja biosfäär on kõik läbi teinud ulatuslikud ja kiired muutused. Ka 2021. aasta ilm on olnud ebastabiilne, millest annab tunnistust USA Texase osariigi energiasüsteemi tugevalt kahjustanud talvetorm ja Põhja-Ameerika lääneranniku rekordilised ligi 50-kraadised temperatuurid. Samamoodi on tugevate vihmade käes kannatanud Lääne-Euroopa ja Hiina. Lisaks koges Taiwan enam kui 50 aasta suurimat põuda, millele järgnes ebatavaliselt tugev vihmasadu. On selgelt näha, kuidas kliimamuutused on kogu maailma põhjalikult mõjutanud, kirjutab keskkonnakaitseameti minister Chang Tzi-chin, Hiina Vabariik, Taiwan.

Kuna äärmuslikud ilmastikunähtused panevad täna proovile kogu maakera, kutsub ÜRO kõiki riike üles Pariisi kokkulepet ellu viima ja astuma ennetavamaid samme. Rahvusvahelise kogukonna vastutustundliku liikmena püüab Taiwan lõimuda ülemaailmsete jõupingutustega kliimamuutuste leevendamiseks. President Tsai Ing-wen kuulutas tänavusel Maapäeval (22. aprill), et maailma, sealhulgas Taiwani eesmärk on saavutada 2050. aastaks nullheide. Ta avalikustas ka Taiwani selged kasvuhoonegaaside heitkoguste eesmärgid. Peaminister Su Tseng-chang teatas riikliku säästva arengu nõukogu 33. koosolekul 2050. aasta nullheite eesmärgi lisamisest kasvuhoonegaaside vähendamise ja haldamise seaduse muutmise seaduse eelnõusse, mis näitab Taiwani otsustavust süsinikdioksiidi heitkoguseid aktiivselt vähendada. Koos muude oluliste muudatustega võetakse kasutusele rohkem ja tugevamaid juhtimismehhanisme ja ergutussüsteeme, et tõhustada juhtimist, võtta kasutusele süsiniku hinnakujundusmehhanismid ja kohandada kliimamuutustega seotud strateegiaid. Selliste meetmete eesmärk on julgustada erainvesteeringuid teadus- ja arendustegevusse ning avalikkuse osalemist Taiwani säästvas arengus.

Taiwan on kehtestanud pikaajalised heitkoguste vähendamise eesmärgid ja kavandab praktilist teed, et saavutada 2050. aasta neto-null-heide. Executive Yuan on koordineerinud asjaomaseid ministeeriume ja ametkondi, kutsunud kokku töörühma nullheitmete vähendamise võimaluste kohta ning otsinud professionaalset konsultatsiooni Academia Sinicalt ja tööstustehnoloogia uurimisinstituudist. Moodustatud on neli töörühma, mis keskenduvad süsinikdioksiidivaba energia, tööstuse ja energiatõhususe, keskkonnasäästliku transpordi ja sõidukite elektrifitseerimise ning süsiniknegatiivse tehnoloogia valdkondadele, et viia läbi ministeeriumidevahelisi tehnilisi hinnanguid. Seoses energia- ja tööstuspoliitikaga seatakse 2030., 2040. ja 2050. aastaks lühi-, keskpika- ja pikaajalised markerid nullheitmete suunas. Lisaks on Keskkonnakaitseamet (EPA) ja teised asjaomased ministeeriumid ja asutused algatanud avaliku konsultatsiooni 2050. aasta visioonide üle, et hõlbustada sotsiaalset dialoogi sellistes kriitilistes küsimustes nagu põllumajanduse ja metsanduse süsiniku neeldajad, nullväärtusega hooned, roheline transport, madalad süsinikutööstused, majandusinstrumendid ja lihtsalt ümberkujundamine. Kõigi sektorite mitmekülgse osaluse ning uuendusliku tehnoloogia uurimis- ja arendusinvesteeringutega Taiwan otsib oma säästva arengu jaoks kõige sobivamat kliimajuhtimise teed.

COVID-19 pandeemia on näidanud, et Taiwani tööstus on ülemaailmses tarneahelas äärmiselt usaldusväärne ja oluline partner. Riigid üle maailma on järjest välja pakkunud uusi nullheite eesmärke, et saavutada nullmajandus. Taiwani valitsuse eesmärk on sõnastada selge ja kõikehõlmav süsinikdioksiidi vähendamise tee ja rohelise kasvu strateegia. Nendes jõupingutustes mängib olulist rolli koostöö eraettevõtetega. Kaheksast IKT-ettevõttest koosnev Taiwani kliimaliit on seadnud eesmärgiks kasutada 100. aastaks 2050 protsenti oma tootmisprotsessides taastuvenergiat ning suunab tarneahelas teisi tootjaid ühiselt selle eesmärgini jõudma. Lisaks püüab Taiwani netoheitmete nullheite liit, mille moodustavad traditsioonilised tootmis-, tehnoloogia-, rahandus- ja teenindustööstused, saavutada 2030. aastaks kontorites ja tootmiskohtades 2050. aastaks süsinikdioksiidi netoheitmed. Ettevõtete ja muude erasektori osalejate jaoks on Taiwani valitsus rakendanud selliseid finantsmehhanisme nagu roheline rahastamine ja rohelised võlakirjad, luues seeläbi soodsa ringi investeeringutes ja säästva arengu tööstuses.

Taiwan, mis asub kliimamuutuste mõjude suhtes väga haavatavas piirkonnas, on juba pikka aega aktiivselt tegelenud poliitika kujundamise, sellega seotud õigussüsteemide loomise, energia ümberkujundamise, tehnoloogilise uurimis- ja arendustegevuse, tööstusliku innovatsiooni, sotsiaalse ümberkujundamise ja keskkonnasäästlikkusega. kliimamuutustele. Ta loodab aktiivselt ehitada jätkusuutlikku rohelist kodumaad pakkumise, tootmise, nõudluse ja keskkonnakaitse aspektidest. Lisaks jätkab Taiwan oma kogemuste ja suutlikkuse jagamist rahvusvahelise üldsusega, et sellest kriisist üle saada.

Üleilmsete jõupingutuste kiirendamise ja laiendamise võtmeks jääb koostöö ja koostegemise vaim. Kuigi Taiwan ei ole ÜRO liige, püüab ta alati olla rahvusvahelisele üldsusele eeskujuks kodanik. Jätkame koostööd kõigi teiste riikidega, et edendada ülemaailmset nullheitmevaba tulevikku ja vastupidavamat elukeskkonda tulevastele põlvkondadele ning saavutada põlvkondadevaheline õiglus.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid