Ühenda meile

Amazon

Põlisrahvaste juhid seavad uue eesmärgi, et kaitsta Amazonat metsade hävitamise eest

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Õhust vaadates on jõgi ja Amazonase raadatud maatükk Porto Velho lähedal, Rondonia osariigis, Brasiilias, 14. augustil 2020. REUTERS/Ueslei Marcelino/File Photo/File Photo

Põlisrahvaste rühmitused kutsusid pühapäeval (5. septembril) maailma liidreid üles uut eesmärki kaitsma 80% Amazonase vesikonnast 2025. aastaks, öeldes, et vaja on julgeid meetmeid, et peatada metsade hävitamine, mis tõukab Maa suurima vihmametsa kaugemale kui tagasipöördumispunkt, kirjutama Matthew Green ja Jake Spring.

Amazonase delegaadid alustasid oma kampaaniat üheksa päeva kestnud konverentsil Marseille'is, kus mitmed tuhanded ametnikud, teadlased ja kampaaniad panid aluse ÜRO bioloogilise mitmekesisuse teemalistele kõnelustele järgmisel aastal Hiina linnas Kunmingis. Loe edasi.

reklaam

"Kutsume ülemaailmset kogukonda meiega liituma, et muuta meie kodu hävitamine ja kaitsta seda planeedi tulevikku," ütles José Gregorio Diaz Mirabal, COICA juhtivkoordinaator, mis esindab põliselanike rühmi üheksas Amazonase vesikonna riigis. Reuters.

Vastavalt andmetele on veidi alla 50% Amazonase vesikonnast mingil kujul ametliku kaitse või põlisrahvaste hoole all. teadustöö ilmunud eelmisel aastal.

Kuid põllumajandusettevõtete, kaevandamise ja naftauuringute surve kasvab. Brasiilias, kus elab 60% elustikust, on pärast parempoolse presidendi Jair Bolsonaro 2019. aastal ametisse astumist kasvanud metsade hävitamine, saavutades eelmisel aastal 12 aasta kõrgeima taseme ja tekitades rahvusvahelise pahameele.

reklaam

Amazonase vesikond tervikuna on kaotanud 18% oma algsest metsast, samas kui veel 17% on maamärgi järgi halvenenud õppima avaldas juulis Amazoni teaduskomisjon, tuginedes 200 teadlase uuringutele.

Brasiilia maasüsteemi teadlase Carlos Nobre sõnul võib metsade hävitamine ulatuda 20–25%-ni Amazonase surmaspiraaliks, kus see kuivab ja muutub savanniks.

Marseille'i kogunemine on viimane „maailma looduskaitsekongress”, mida korraldab iga nelja aasta tagant Rahvusvaheline Looduskaitse Liit, mis on valitsuste, kodanikuühiskonna ja teadlaste kokkutuleku foorum.

COICA soovib, et kongress selle heaks kiidaks 'Amazonia80x2025"deklaratsioon, mis annab ettepanekule suurema võimaluse saada jõudu Kunmingis, kus valitsused peavad arutama eesmärke kaitsta bioloogilist mitmekesisust järgmisel kümnendil.

reklaam
reklaam
reklaam

Trendid