Ühenda meile

Energiaturg

Taastuvenergia: ambitsioonikam eesmärk on vaja 2030

JAGA:

avaldatud

on

laua-rock-dam-405x304ELi taastuvenergia tööstus kutsub ELi poliitikakujundajaid üles näitama tulevases ELi kliima- ja energiapoliitikas ning energiakriisiga toimetuleku tegevuskavas rohkem ambitsioone taastuvate energiaallikate vastu. Enam kui 140 osalejat liitusid esmaspäeval, 22. septembril toimunud ELi taastuvenergia tööstuse korraldatud konverentsiga "Euroopa päästmine energiasõltuvusest: taastuvate energiaallikate roll", kuhu kogunesid ELi institutsioonide esindajad, samuti IEA energeetikaeksperdid ja taastuvenergia sektor.

Kuu aega enne Euroopa Ülemkogu, kes peaks vastu võtma ametliku seisukoha komisjoni tulevase kliima- ja energiapoliitika ettepaneku suhtes, on AEBIOM, EGEC, ESHA, ESTELA, ESTIF ja EUREC saatnud ELi institutsioonidele selge sõnumi: Komisjoni visioon 2030 ei kajasta erinevate taastuvenergia võimaluste potentsiaali, olgu selleks siis taastuvenergia kütmine ja jahutamine või taastuvelektrijaam. Nad tervitasid Euroopa Komisjoni valitud presidendi Jean-Claude Junckeri ambitsiooni luua "Euroopa energialiit, et saada taastuvenergia maailmas esikohal".

Energia Tarnekriiside ELi ees seisvaid täna teeb vajadust tugevdada taastuvate energiaallikate kiire. Koos energiatõhususe meetmeid, mida nad esindavad ainus jätkusuutlik viis suurendada ELi energeetika iseseisvust, võidelda kliimamuutuste ja tugevdada meie majandusele. See eeldab muu hulgas, ELi ambitsioonikas eesmärk saavutada taastuvenergia jaotatud riikide õiguslikult siduvad eesmärgid liikmesriikide vahel.

"Oma oktoobris saabuvas otsuses on oluline, et liikmesriigid käsitleksid taastuvenergiaid ELi tulevase energialiikide, sealhulgas meie energiasõltuvuse leevendamise võimalusena, mida ei kahetse, "ütles EGECi president Burkhard Sanner." Komisjoni ettepanek 2030. aastaks vähendada 40% kasvuhoonegaaside heitkoguste eesmärk ja 27% taastuvenergia eesmärk on lihtsalt samaväärne tavapärase tegevusega. Taastuvenergia eesmärk tuleb ülespoole vaadata,"lisas ta." Selleks et ELi siduv taastuvenergia eesmärk saavutaks mõju, tuleb määratleda siduvad riiklikud eesmärgid. Me kahtleme, kas riiklike vabatahtlike eesmärkidega saavutataks" lisas AEBIOMi peasekretär Jean-Marc Jossart.

"Disain tulevikus energiasüsteem peab keskenduma tarbijale, muutes need osaks lahendusest", ütles Pedro Dias, peasekretär ESTIF. "Selles konkreetses kontekstis võivad taastuvad kütteseadmed pakkuda leibkondadele ja tööstusele stabiilsemaid ja taskukohasemaid võimalusi, edendades samas kohalikke investeeringuid ja töökohtade loomist" ta lisas. Komisjoni ettepanek ka ei tunne piisavalt potentsiaali lähetatava taastuvatest energiaallikatest elektrienergia sektoris. "Kuigi kõigil taastuvenergia tehnoloogiatel on oluline roll jätkusuutlikule energiasüsteemile ülemineku tagamisel, võib päikese soojus- ja geotermiline energia, samuti biomass ja hüdroenergia hõlbustada muutuvate allikate integreerimist, "ütles ESTELA peasekretär Marcel Bial Euroopa taastuvenergia tööstus kutsub ELi poliitikakujundajaid üles arvestama selle konverentsi tulemusi olulise sisendina oma tulevaste otsuste tegemisel.

AEBIOM on Euroopa Liit esindab bioenergeetikasektori Euroopas. Peamine eesmärk AEBIOM on arendada turgu säästva bioenergia nagu bioheat, elektri biomassi ja biokütuste (sh biogaas).

EUREC on juhtiv ühendus uurimiskeskuste ja ülikoolide osakonnad valdkonnas tegutsevate taastuvenergia. Eesmärk ühing on edendada ja toetada uuenduslike tehnoloogiate ja inimressursid, mis võimaldavad kiiret üleminekut säästva energia süsteem.

reklaam

ESTIF on Euroopa Solar Thermal Industry Föderatsioon, mis esindab kogu päikeseenergia väärtusahelat teadusuuringute ja katsetamise käigus tootjatele ja teenuseosutajatele

ESTL (Euroopa väikeste hüdroenergia assotsiatsioon) esindab hüdroenergia sektori huvi, edendades hüdroenergia eeliseid ja võimalusi ELi tasandil.

ESTELA on Euroopa päikesesoojusenergiat esindav tööstuse päikesesoojusenergiat (kontsentreeritud päikeseenergia) tootmistegevuse firmade teadusasutustele Euroopas ja MENA regioonis.

EGEC Euroopa Geotermaalenergia Nõukogu on hääl geotermilise sektoris Euroopas, mis esindab liiget 28 Euroopa riikides, sealhulgas eraettevõtete, riiklikud ühendused, konsultandid, uurimiskeskuste, geoloogilised uuringud ja riigiasutused.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid