Ühenda meile

Tuumaenergia

Tuumaenergia: pikaajaline lahendus Euroopa energiavajadustele

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Euroopa Konservatiivide ja Reformistide Fraktsioon (ECR) on andnud märku toetusest Euroopa Komisjoni ettepanekule lisada tuumaenergia ja fossiilgaas nn taksonoomiamäärusesse, mis sätestab roheliste investeeringute kriteeriumid. „Ilma tuumaenergia edendamiseta võib stsenaarium kõrgetest energiahindadest tulevikus halveneda. Kui rääkida tõhusast heitkoguste vähendamisest, siis ainult tuumaenergia pakub realistlikku võimalust vajaliku energiastabiilsuse saavutamiseks,“ ütles ECR keskkonnakomisjon. Koordinaator Alexandr Vondra ütles. "Ilma tuumaenergiata roheline kokkulepe ei tööta. See muutub paljudele elanikkonnarühmadele koormavaks ja kulukaks.

Nende toetusel ei kavatse fraktsioon ECR anda komisjonile tühja tšekki. Kurat peitub detailides: maagaas saab toimida kasuliku sillatehnoloogiana ainult siis, kui selle kasutamise tingimused ei ole liiga ranged, vaid realistlikud ja toimivad.

ECR-i eelarvekomisjoni koordinaator Bogdan Rzońca ütles: "Kliimaga ühilduv energiaüleminek peab pakkuma kasvuvõimalusi ja olema teostatav igas Euroopa piirkonnas. Vastasel juhul võib kogu üleminekuprojekt ohtu sattuda.

"Gaas ja tuumaenergia võivad luua stabiilse ja taskukohase energiavarustuse ning vähendada kiiresti heitkoguseid, kui neil on piisav juurdepääs vajalikule kapitalile."

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid