Ühenda meile

energia

#StateAid: komisjon kiidab heaks Hispaania taastuvatest energiaallikatest elektrienergia toetuskava

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Euroopa Komisjon on leidnud Hispaania skeemi, mis toetab taastuvatest energiaallikatest toodetud elektritootmist, soojus- ja elektrienergia koostootmist ning ELi riigiabi eeskirju järgiva suure tõhususega koostootmist. Kava täiendab ELi energia- ja kliimaalaseid eesmärke, säilitades samal ajal konkurentsi.

Konkurentsipoliitika eest vastutav volinik Margrethe Vestager ütles: "Mul on hea meel näha, et viimased Hispaania taastuvenergiaoksjonid on näidanud konkurentsi positiivset mõju: ettevõtted on valmis investeerima uutesse seadmetesse, mille riiklik toetus on väga madal. Hispaania üleminek vähese süsinikdioksiidiheitega keskkonnasäästlik energiavarustus on oluline ja see toetusskeem aitab. "

Kava raames saavad abisaajad toetust elektrienergia turuhinna ülalpidamiseks, nii et nad peavad reageerima turusignaalidele. Selle lisatasu eesmärk on aidata neil rajatistel kompenseerida kulusid, mida ei saa turul elektrienergia müügist tagasi saada, ning saada mõistlikku investeeringutasuvust.

Kava on rakendatud alates 2014-st ning seda kohaldatakse uutele abisaajatele, samuti rajatistele, mis said eelmist toetust. Kavas on kokku umbes 40,000i abisaajad. 2016i raames olid kava raames tehtud aastased maksed ligikaudu miljardit eurot.

Alates 2016. aastast antakse uutele rajatistele toetust konkurentsivõimeliste oksjonite kaudu. Erinevad tehnoloogiad on omavahel võistelnud viimastel 2017. aasta mai ja 2017. aasta juuli oksjonitel. Kokku anti veidi üle 8 gigavatise võimsuse toetus peamiselt tuule- ja päikesepaneelide tehastele. Nende oksjonite tulemusena saavad abisaajad hüvitist ainult siis, kui lähiaastatel langeb turuhind tänasele turuhinnale oluliselt alla. See kaitse turuhindade ootamatult järsu languse eest aitab arendajatel tagada projektide rahastamise ja seetõttu projektid õigeaegselt lõpule viia. See aitab Hispaanial saavutada oma 2020. aasta keskkonna- ja kliimamuutustega seotud eesmärke.

Komisjon hindas kava vastavalt ELi riigiabi eeskirjadele, eriti komisjoni 2014 suunised riigiabi keskkonnakaitse ja energia. Eelkõige nõuavad nad taastuvate energiaallikate tugiteenuste konkurentsivõimalusi alates 2017ist. Nad tagavad, et riiklike vahendite kasutamine on piiratud ja ülemäärast hüvitist ei toimu. Selle põhjal jõudis komisjon järeldusele, et Hispaania meede suurendab taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrienergia osakaalu ELiga kooskõlas keskkonnaalased eesmärgid, kuid riigitoetuse põhjustatud konkurentsimoonutused on minimaalsed.

Kava juurde kuulub hindamisplaan selle mõju hindamiseks. Selle hindamise tulemused esitatakse komisjonile detsembriks 2020.

reklaam

Taust

Komisjoni 2014 suunised riigiabi keskkonnakaitse ja energiavõimaldavad liikmesriikidel teatud tingimustel toetada elektri tootmist taastuvatest energiaallikatest (sealhulgas taastuvatest jäätmetest) ning kõrge kasuteguriga soojuselektrijaamadest. Nende eeskirjade eesmärk on saavutada ELi ambitsioonikad energia- ja kliimaeesmärgid maksumaksjate jaoks võimalikult väikeste kuludega ja ilma põhjendamatute konkurentsimoonutusteta ühtsel turul.

Taastuvenergia direktiivi seatud eesmärgid kõigi liikmesriikide taastuvate energiaallikate osakaalule energia kogutarbimises aastaks 2020. Hispaania jaoks on see eesmärk aastaks 20 2020%.

Rohkem infot otsus tehakse kättesaadavaks, kui potentsiaalne konfidentsiaalsuse küsimused on lahendatud, on Riigiabi register komisjoni kohta konkurents Juhtumi numbri all olev veebisait SA.40348.  Riigiabi Weekly e-News loetleb uusi väljaandeid riigiabi otsuste internetis ja Euroopa Liidu Teatajas.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid