Ühenda meile

Erasmus +

DiscoverEU kava annab noortele üle 35,000 XNUMX reisipileti

JAGA:

avaldatud

on

35,511 XNUMX noort saavad juba sel suvel Euroopa Komisjonilt tasuta reisipiletid Euroopasse reisimiseks. See on Erasmus+ programmi osa, DiscoverEU kava viimase vooru tulemus. 

DiscoverEU pakub Erasmus+ programmi raames 18-aastastele ELi liikmesriikide ja Erasmus+ programmiga assotsieerunud riikide elanikele võimalust reisida kogu Euroopas ja uurida selle mitmekesisust. Pääsme omanikud saavad õppida tundma kultuuripärandit ja ajalugu ning suhelda inimestega üle kogu mandri.  

Iliana Ivanova, Innovatsiooni, teadusuuringute, kultuuri, hariduse ja noorte volinik ütles: „Numbreid arvestades on see taotlusvoor edukaim pärast DiscoverEU liitumist Erasmus+ programmiga 2021. aastal. Mul on hea meel, et nii paljud noored saavad võimaluse avastada Euroopat ning tutvuda selle kultuuri ja ajalooga. Noorte üha kasvav entusiasm, mis on esile tõstetud Euroopa noorteaastal 2022 ja Euroopa noortenädalal 2024, on tõeliselt inspireeriv. 

Pileti saavad noored saavad 1. juulist 2024 kuni 30. septembrini 2025 reisida üksi või kuni viieliikmelises grupis. Viimasesse vooru 180,000. aasta aprillis oli kandideerinud üle 2024 1.4 noore. See toob kaasa taotluste arvu. 2018 miljonini alates skeemi käivitamisest XNUMX. aastal. 

DiscoverEU rakendused avanevad kaks korda aastas, kevadel ja sügisel. Valitud taotlejatele pakutakse reisipiletit ja nad reisivad valdavalt raudteel. Reisijad saavad ka a Euroopa noortekaart, mis pakub allahindlusi kultuurikülastustele, õppetegevustele, spordile, kohalikule transpordile, majutusele ja toidule. 

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid