Ühenda meile

Käsitöö

Partnerlus tulevikuks: kuidas noored kujundavad tuumaenergiaettevõtte hariduse tulevikku?

JAGA:

avaldatud

on

1. detsember, Nižni Novgorod. Global Impact Conference 2022 – mitme miljonilise vaatajaskonnaga ekspertplatvorm – võõrustas arutelusid hariduse tuleviku, uuendusliku edtechi ja jätkusuutliku teadmiste ökosüsteemi ülesehitamise strateegiate üle.

Eriosa anti Impact Team 2050 liikmetele, kes juhtisid paneelisessioone ja esitlesid oma uuringu – Education X: Catalyst for the Future – tulemusi, mis sisaldasid peamisi soovitusi Venemaa tuumaenergia tehnoloogiajuhile Rosatomile oma hariduse ja hariduse suurendamise kohta. oskuste koolitus ülemaailmselt.

Aasta tagasi algatas Rosatomi peadirektor Aleksei Lihhatšov ülemaailmse partnerluse noortega – Impact Team 2050, et käsitleda ettevõtte juhtimise ja selle ümberkujundamise võtmeküsimusi vastavalt noorema põlvkonna nõudmistele. Partnerlus viiakse ellu tegevjuhi nõuandekoguna, kuhu kuulub 11 noormeest ja naist 11 riigist (Hiina, India, Brasiilia, Egiptus, Türgi, Usbekistan, Kasahstan, Armeenia, Argentina, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Venemaa). Iga meeskonnaliikme taga on oma riigi noored, kellel on oma väärtushinnangud ja nägemus maailma arengusuundadest.

Partnerlus noortega võeti kasutusele Rosatomi – ÜRO Global Compacti liikme – jõupingutuste raames, et edendada oma jätkusuutlikku äritegevust vastavalt ÜRO 2030. aasta säästva arengu tegevuskavale. ÜRO peasekretär António Guterres ütles ülemaailmsel noorte oskuste päeval, et "nooreid tuleb kogu maailmas tunnustada kui muutuste käivitajaid" ja neile tuleb anda volitused, et nad saaksid "täielikult kaasa lüüa nende tulevikku mõjutavates otsustes".

Raporti "Haridus X: tuleviku katalüsaator" kohaselt on tuumaharidusel eelkõige energeetikaga tihedalt seotud teaduslik ja tehnoloogiline profiil ning see ei peegelda tolleaegseid vajadusi. Noorte soovitatud algatuste hulgas oli propageerimisvahendite toomine läbi haridusplatvormide, mis aitaksid avalikkusele selgitada tuumaenergia põhitõdesid ja selle rakendusi. Tuumaalane haridus peab minema üle ühesuunaliselt lähenemisviisilt mitmesuunalisele lähenemisviisile, kus teadust nähakse siiski tuumaalusena, millele järgneb programmid uuteks tuumaettevõteteks.

"Maailm vajab ühist visiooni ja eesmärke, mis ei jäta kedagi maha, ning kiireloomulist nihet majanduslikes ja sotsiaalsetes strateegiates, et ühistest probleemidest üle saada," ütles pr Princess Mthombeni, 2050. aasta mõjurühma liige ja Africa4Nucleari (Lõuna-Aafrika) asutaja. Türkiye 2050. aasta mõjurühma liige pr Nisanur Kepceler on juhtinud tähelepanu tuumatehnoloogiateemalise teabe tohutule puudumisele mitmel pool maailmas: „Peame tõstma üldsuse teadlikkuse taset: esiteks peaks see olema läbi haridusstruktuuri. Rosatom kui selles valdkonnas suurte kogemustega korporatsioon võib selle probleemi lahendamisel juhtrolli võtta.

Veelgi rohkem rahvusvahelisi ettevõtteid ja globaalsetele ettevõtetele suunatud ettevõtteid pöörduvad noorema põlvkonna poole, et saada nõu säästva tuleviku strateegiate loomise kohta. Need on valdavalt IGO või ettevõtte juhtimise all olevad noorterühmad. Tuntuimate hulgas on ÜRO peasekretäri noorte kliimamuutuste nõuanderühm. See suundumus on kajastunud ka piirkondlikus ja munitsipaaljuhtimises, st Tatarstani Vabariigi Riiginõukogu noorteparlamendis või New Yorgi tsiviilkaebuste läbivaatamise nõukogu noorte nõuandekomisjonis. Rosatom pole ainuke ärinäide tihedast koostööst noorema põlvkonnaga: Ernst & Young on oma heategevusfondi alla asutanud noorte nõuandekogu.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid