Ühenda meile

haridus

Rekordiline osalemine ELi koodinädalal 2021

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Foto 2017. aasta EU Code Week näituselt. (EÜ audiovisuaalteenus)

Euroopa Komisjon teatas täna (4. jaanuaril) Code Weekil 79 rekordilised 2021 miljonit inimest 24 erinevast riigist. Peaaegu täielikult vabatahtlike juhitud algatus sai alguse 2013. aastal, et aidata noortel mõista, kuidas tehnoloogia ühiskonnas rolli mängib. Komisjon toetab liikumist oma digitaalse ühtse turu strateegia kaudu ja osana Euroopa digitaalsest kümnendist. 

Komisjon seab eesmärgiks, et 2030. aastaks oleks 80%-l Euroopa täiskasvanutest põhilised digioskused ja 20 miljonil IKT-spetsialistil kogu Euroopas. Koole julgustatakse algatusega ühinema Euroopa Komisjoni digihariduse tegevuskava kaudu. Koolide kaasamise eesmärk on aidata noortel omandada kodeerimise ja arvutusliku mõtlemise põhitõed.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid