Ühenda meile

Brexit

Suurbritannia ei ole enam Saksamaaga kaubavahetuse esikümnes, sest Brexit hammustab

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Euroopa Liidu, Suurbritannia ja Saksamaa lipud lehvivad kantselei ees Briti peaministri Theresa May visiidi eel Saksamaal Berliinis 9. aprillil 2019. REUTERS/Hannibal Hanschke/Failid

Suurbritannia kaotab sel aastal esmakordselt pärast 10. aastat Saksamaa kümne parima kaubanduspartneri staatuse, kuna Brexitiga seotud kaubandustõkked sunnivad Euroopa suurima majandusega ettevõtteid otsima äri mujalt, kirjutama Michael Nienaber ja Rene Wagner.

Suurbritannia lahkus Euroopa Liidu ühtselt turult 2020. aasta lõpus pärast enam kui neli aastat kestnud vaidlusi lahutuse tingimuste üle, mille jooksul Saksamaa Saksamaa oli juba hakanud Ühendkuningriigiga sidemeid vähendama.

Selle aasta esimese kuue kuuga kahanes Suurbritannia kaupade import Saksamaalt aastatagusega võrreldes peaaegu 11%, 16.1 miljardi euroni (19.0 miljardit dollarit), näitasid Reutersi poolt vaadatud föderaalse statistikaameti andmed.

reklaam

Kuigi Saksamaa kaupade eksport Suurbritanniasse kasvas 2.6%, 32.1 miljardi euroni, ei suutnud see kahepoolse kaubanduse langust takistada, 2.3% võrra 48.2 miljardi euroni - surudes Suurbritannia üheksandalt kohalt 11. kohale ja viiendalt kohalt enne riigist lahkumist. EL 2016.

Saksamaa BGA kaubandusühingu 2020. aasta detsembri uuring näitas, et üks viiest ettevõttest korraldab tarneahelaid ümber, et vahetada Suurbritannia tarnijaid teiste vastu ELis.

See suundumus muutus üha märgatavamaks, kuigi Briti ettevõtted olid veelgi halvemas olukorras, ütles Saksamaa Briti Kaubanduskoja president Michael Schmidt, muutes enne selle aasta lõppu tehtud pöörded ebatõenäoliseks.

reklaam

"Üha enam väikeseid ja keskmise suurusega ettevõtteid lõpetab (Suurbritannias) nende (Brexitiga seotud) takistuste tõttu kauplemise," ütles Schmidt Reutersile.

Esimese poolaasta järsku langust ajendasid ka tõmbejõud enne uute tõkete, näiteks tollikontrolli, käivitamist jaanuaris.

"Paljud ettevõtted ootasid probleeme ette ... nii et nad otsustasid importi varusid suurendades edasi tõmmata," ütles ta.

Kuigi see mõju tõstis neljandas kvartalis kahepoolset kaubandust, vähendas see nõudlust selle aasta alguses, samas kui uute tollikontrollidega seotud probleemid raskendasid jaanuarist alates ka kaubandust.

Ühendkuningriigi kehv tulemuslikkus ei olnud lihtsalt halb jaanuar, mis tõmbas 2021. aasta esimese kuue kuu keskmise alla.

Nii mais kui ka juunis jäi kahepoolne kaubavahetus Saksamaa ja Ühendkuningriigi vahel 2019. aasta lõpu tasemest allapoole-erinevalt kõigist teistest suurematest Saksamaa kaubanduspartneritest.

"Ühendkuningriigi tähtsuse vähenemine väliskaubanduses on Brexiti loogiline tagajärg. Need on ilmselt püsivad mõjud," ütles Kielis asuva maailmamajanduse instituudi (IfW) president Gabriel Felbermayr Reutersile.

Andmete jaotus näitas, et Briti põllumajandustoodete import Saksamaalt langes esimese kuue kuu jooksul üle 80%, samas kui farmaatsiatoodete import vähenes peaaegu poole võrra.

"Paljud väikeettevõtted lihtsalt ei saa endale lubada lisakoormust, mis tuleneb ajakohastamisest ja kõigi sissetöötatud tollieeskirjade, näiteks juustu ja muude värskete toodete tervisetõendite järgimisest," ütles Schmidt.

Kuid uus kaubandustegevus oli Briti ettevõtteid kahjustanud isegi rohkem kui Saksa oma, kes olid rohkem harjunud tegelema erinevate tollirežiimidega üle maailma, kuna paljud olid aastakümneid eksportinud erinevatesse Euroopa-välistesse riikidesse.

"Suurbritannias on pilt teistsugune," ütles Schmidt ja lisas, et paljud sealsed väikeettevõtted olid eksportinud peamiselt ELi, nii et nad pidid uute tollikontrollidega alustades nullist alustama.

"Paljude Suurbritannia väikefirmade jaoks tähendas Brexit juurdepääsu kaotamist oma tähtsaimale eksporditurule ... See on nagu tulistamine endale jalga. Ja see seletab, miks Saksamaa import Suurbritanniast on praegu vabalangemises."

Ta avaldas lootust, et osa langusest võib olla ajutine. "Ettevõtted on tavaliselt alati heas olukorras, et kiiresti kohaneda, kuid see vajab aega."

($ 1 = € 0.8455)

Brexit

Suurbritannia lükkab Brexiti-järgse kaubanduskontrolli rakendamise edasi

avaldatud

on

Suurbritannia ütles teisipäeval (14. septembril), et lükkab edasi mõne Brexiti-järgse impordikontrolli rakendamise, teine ​​kord on need tagasi lükatud, viidates pandeemiast ja ülemaailmsest tarneahelast põhjustatud survele ettevõtetele.

Suurbritannia lahkus eelmise aasta lõpus Euroopa Liidu ühtselt turult, kuid erinevalt Brüsselist, kes kehtestas kohe piirikontrolli, lükkas ta impordikontrolli kehtestamise kaupadele, nagu toit, edasi, et anda ettevõtetele aega kohaneda.

Olles juba 1. aprillist kuue kuu võrra kontrollide kehtestamist edasi lükanud, lükkas valitsus nüüd vajaduse täieliku tollideklaratsiooni ja kontrolli järele tagasi 1. jaanuarile 2022. Ohutus- ja julgeolekudeklaratsioone nõutakse alates järgmise aasta 1. juulist.

reklaam

"Soovime, et ettevõtted keskenduksid pandeemiast taastumisele, mitte ei peaks piiril uute nõuetega tegelema, mistõttu oleme paika pannud pragmaatilise uue ajakava täieliku piirikontrolli kehtestamiseks," ütles Brexiti minister David Frost.

"Ettevõtetel on nüüd rohkem aega nende kontrollide ettevalmistamiseks, mis võetakse järk -järgult kasutusele kogu 2022. aasta jooksul."

Ka logistika- ja tollisektori allikad on öelnud, et valitsuse infrastruktuur ei olnud valmis täielikku kontrolli kehtestama.

reklaam

Jätka lugemist

Brexit

Kuidas EL aitab Brexiti mõju leevendada

avaldatud

on

5 miljardi euro suurune ELi fond toetab inimesi, ettevõtteid ja riike, keda Ühendkuningriik liidust lahkub, EL asjade.

. Brexiti üleminekuperioodi lõpp31. detsembril 2020 lõppes inimeste, kaupade, teenuste ja kapitali vaba liikumine ELi ja Ühendkuningriigi vahel, millel olid negatiivsed sotsiaalsed ja majanduslikud tagajärjed mõlema poole inimestele, ettevõtetele ja avalikule haldusele.

Et aidata eurooplastel muutustega kohaneda, leppisid ELi juhid 2020. aasta juulis selle loomisel kokku Brexiti kohanemisreserv, 5 miljardi euro suurune fond (2018. aasta hindades), mida makstakse kuni 2025. aastani. ELi riigid hakkavad ressursse saama detsembrikspärast parlamendi heakskiitu. Parlamendiliikmed peaksid fondi üle hääletama septembri täiskogu istungjärgul.

reklaam

Kui palju läheb minu riigile?

Fond aitab kõiki ELi riike, kuid plaan on, et Brexitist kõige enam mõjutatud riigid ja sektorid saaksid kõige rohkem toetust. Edetabeli eesotsas on Iirimaa, millele järgnevad Holland, Prantsusmaa, Saksamaa ja Belgia.

Iga riigi summa kindlaksmääramisel võetakse arvesse kolme tegurit: Ühendkuningriigiga kaubavahetuse tähtsust, Ühendkuningriigi majandusvööndis püütud kala väärtust ja Ühendkuningriigile kõige lähemal asuvates ELi merepiirkondades elavate elanike arvu.

reklaam
Infograafik, mis selgitab Brexiti kohandamisreservi
Infograafik, mis näitab, kui palju toetust saavad üksikud ELi riigid Brexiti kohandamisreservist  

Mida saab fondist rahastada?

Rahastada saavad ainult need meetmed, mis on spetsiaalselt ette nähtud Ühendkuningriigi EList lahkumise negatiivsete tagajärgede kõrvaldamiseks. Need võivad hõlmata järgmist:

  • Investeeringud töökohtade loomisse, sealhulgas lühiajalised tööprogrammid, ümberõpe ja koolitus
  • Ühendkuningriigist Brexiti tagajärjel lahkunud ELi kodanike taasintegreerimine
  • Toetus ettevõtetele (eriti VKEdele), füüsilisest isikust ettevõtjatele ja kohalikele kogukondadele
  • Tollirajatiste ehitamine ning piiri-, fütosanitaar- ja turvakontrolli toimimise tagamine
  • Sertifitseerimis- ja litsentsimisskeemid

Fond katab ajavahemikus 1. jaanuar 2020 kuni 31. detsember 2023 tehtud kulutused.

Kalandus- ja pangandussektor

Riikide valitsused võivad vabalt otsustada, kui palju raha igasse valdkonda läheb. Kuid riigid, mis sõltuvad oluliselt Ühendkuningriigi majandusvööndi kalandusest, peavad eraldama oma siseriikliku eraldise miinimumsumma väikesemahulisele rannapüügile, samuti kalapüügist sõltuvad kohalikud ja piirkondlikud kogukonnad.

Välja on jäetud finants- ja pangandussektor, mis võivad Brexitist kasu saada.

Uuri rohkem 

Jätka lugemist

Brexit

Kuidas EL aitab Brexiti mõju leevendada

avaldatud

on

5 miljardi euro suurune ELi fond toetab inimesi, ettevõtteid ja riike, keda Ühendkuningriik liidust lahkub, EL asjade.

. Brexiti üleminekuperioodi lõpp30. detsembril 2020 lõppes inimeste, kaupade, teenuste ja kapitali vaba liikumine ELi ja Ühendkuningriigi vahel, millel olid negatiivsed sotsiaalsed ja majanduslikud tagajärjed mõlema poole inimestele, ettevõtetele ja avalikule haldusele.

Et aidata eurooplastel muutustega kohaneda, leppisid ELi juhid 2020. aasta juulis selle loomisel kokku Brexiti kohanemisreserv, 5 miljardi euro suurune fond (2018. aasta hindades), mida makstakse kuni 2025. aastani. ELi riigid hakkavad ressursse saama detsembrikspärast parlamendi heakskiitu. Parlamendiliikmed peaksid fondi üle hääletama septembri täiskogu istungjärgul.

reklaam

Kui palju läheb minu riigile?

Fond aitab kõiki ELi riike, kuid plaan on, et Brexitist kõige enam mõjutatud riigid ja sektorid saaksid kõige rohkem toetust. Edetabeli eesotsas on Iirimaa, millele järgnevad Holland, Prantsusmaa, Saksamaa ja Belgia.

Iga riigi summa kindlaksmääramisel võetakse arvesse kolme tegurit: Ühendkuningriigiga kaubavahetuse tähtsust, Ühendkuningriigi majandusvööndis püütud kala väärtust ja Ühendkuningriigile kõige lähemal asuvates ELi merepiirkondades elavate elanike arvu.

reklaam
Infograafik, mis selgitab Brexiti kohandamisreservi
Infograafik, mis näitab, kui palju toetust saavad üksikud ELi riigid Brexiti kohandamisreservist  

Mida saab fondist rahastada?

Rahastada saavad ainult need meetmed, mis on spetsiaalselt ette nähtud Ühendkuningriigi EList lahkumise negatiivsete tagajärgede kõrvaldamiseks. Need võivad hõlmata järgmist:

  • Investeeringud töökohtade loomisse, sealhulgas lühiajalised tööprogrammid, ümberõpe ja koolitus
  • Ühendkuningriigist Brexiti tagajärjel lahkunud ELi kodanike taasintegreerimine
  • Toetus ettevõtetele (eriti VKEdele), füüsilisest isikust ettevõtjatele ja kohalikele kogukondadele
  • Tollirajatiste ehitamine ning piiri-, fütosanitaar- ja turvakontrolli toimimise tagamine
  • Sertifitseerimis- ja litsentsimisskeemid


Fond katab ajavahemikus 1. jaanuar 2020 kuni 31. detsember 2023 tehtud kulutused.

Kalandus- ja pangandussektor

Riikide valitsused võivad vabalt otsustada, kui palju raha igasse valdkonda läheb. Kuid riigid, mis sõltuvad oluliselt Ühendkuningriigi majandusvööndi kalandusest, peavad eraldama oma siseriikliku eraldise miinimumsumma väikesemahulisele rannapüügile, samuti kalapüügist sõltuvad kohalikud ja piirkondlikud kogukonnad.

Välja on jäetud finants- ja pangandussektor, mis võivad Brexitist kasu saada.

Uuri rohkem 

Jätka lugemist
reklaam
reklaam
reklaam

Trendid