Ühenda meile

põllumajandus

Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika ümberkujundamine: üleskutse detsentraliseerimisele

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Liidu ühine põllumajanduspoliitika (CAP) on olnud intensiivse kontrolli all, kriitikud on kontrollinud selle jäikust ja tsentraliseeritud lähenemist. Arutelu teravnedes nõuavad eri osapooled, sealhulgas põllumajandustootjad ja poliitikud, olulisi reforme, et viia need paremini vastavusse ELi toiduga kindlustatuse eesmärkide ja majanduskasvuga.

Poliitikud, nt Axinia Adrian Rumeenlaste Liidu (AUR) asepresident, (pildil) väidavad, et praegune ÜPP õõnestab riigi suveräänsuse, enesemääramise ja individuaalse vastutuse aluspõhimõtteid. Axinia rõhutab, et praegune ELi kehtestatud lähenemisviis lämmatab innovatsiooni ja takistab liikmesriikide suutlikkust kohandada põllumajanduspoliitikat vajalikele spetsifikatsioonidele, ainulaadsetele põllumajandusmaastikele, kliimale ja traditsioonidele. Axinia rõhutas, kui oluline on anda liikmesriikidele suurem autonoomia oma põllumajanduspoliitika kujundamisel, et edendada jätkusuutlikkust ja majanduskasvu, öeldes:

„Usume, et ELi kehtestatud universaalne lähenemisviis ei soodusta jätkusuutlikku põllumajandustava ega majanduskasvu. Seni ei ole Rumeenias ÜPP aidanud põllumeestel niisutussüsteeme välja töötada ega kaitsta väikeseid pereettevõtteid ega hoida neid ühtsel turul konkurentsivõimelisena.

Axinia teeb selgeks, et praegune ühine põllumajanduspoliitika toob ebaproportsionaalselt kasu suurtele põllumajandusettevõtetele võrreldes väiksemate pereettevõtetega. Rõhutades vajadust reformida põllumajandustoetusi, et seada esikohale väikesed ja keskmise suurusega talud, mis panustavad oluliselt kohalikku majandusse, ning toetada elujõulisi maakogukondi.

Viimaste aastate sündmused on näidanud vajadust protektsionistlike lähenemisviiside järele kaubanduspoliitikas, et kaitsta Euroopa põllumehi amoraalse konkurentsi eest. Axinia väidab, et: „Iga liikmesriigi tugevaid külgi toetav kohandatud poliitika võib viia ressursside tõhusama jaotamiseni ja üldiselt tugevama põllumajandussektorini, millest saavad kasu nii põllumajandustootjad kui ka tarbijad”. Kodumaise põllumajandustootmise esikohale seadmisega saaks EL suurendada toiduga kindlustatust, leevendada kliimamuutusi, säilitada bioloogilist mitmekesisust ja toetada kohalikke ELi põllumajandustootjaid. AURi seisukoht on kooskõlas palju laiema ja kiiresti kasvava nõudega ühise põllumajanduspoliitika raames osalise detsentraliseerimise ja paindlikkuse järele. Paljud on palunud, et liikmesriigid saaksid oma põllumajandussektoreid ja kodanikke kõige paremini teenindada,

Kuna Euroopa Liit jätkab nende väljakutsetega toimetulekut, kõlavad sellised hääled nagu Axinia Adrian, kes pooldab detsentraliseeritumat ja paindlikumat lähenemist põllumajanduspoliitikale, on tõusmas. EL peab jätkama nende kasvavate murede kuulamist, et sillutada teed edukamale ja jätkusuutlikumale Euroopa põllumajandusele.

reklaam

Materjal, mis on valmistatud SC Oracle Consulting SRL tellimusel Rumeenia Partei Liidu (AUR Alliance) tellimusel, CMF 21240330.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid