Ühenda meile

põllumajandus

Millised ELi piirkonnad sõltuvad suuresti põllumajandusest?

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

2020. aastal moodustas ligikaudu 4.5%. EL omad Kokku töötas põllumajandus-, metsandus- ja kalandussektoris, hinnanguliselt 9.4 miljonit inimest. Valdav enamus ehk 4.2% koguhõivest töötas põllumajanduses. 

Põllumajandus-, metsandus- ja kalandussektor on jätkuvalt oluline töökohtade allikas, eriti ELi ida- ja lõunapoolsetes riikides. NUTS 3 piirkondlikke andmeid vaadates teatas Rumeenia Vaslui (61.7%) ja Neamţi (51.4%) piirkondades selle sektori kõrgeim tööhõivemäär. Lisaks töötas 114 piirkonnas üle 16.5% oma töötajatest põllumajanduses, metsanduses ja kalanduses, koondudes Bulgaariasse, Kreekasse, Poolasse, Portugali ja Rumeeniasse.

Vahemiku alumises otsas oli 137. aastal 2020 piirkonnas vähem kui 0.5% nende töötajatest, kes töötasid põllumajanduses, metsanduses ja kalanduses.  

Absoluutarvudes asusid kõige suurema tööhõivega piirkonnad põllumajanduses, metsanduses ja kalanduses valdavalt Rumeenias, kümnest parimast piirkonnast kaheksa. Rumeenia Iaşi piirkonnas oli kõige rohkem töötajaid (8 10), millele järgnesid neli Rumeenia piirkonda, kus igaühes töötab üle 146 200 töötaja. Peale Rumeenia piirkondade pääses NUTS 100 piirkonna 000 parima põllumajanduse, metsanduse ja kalanduse kõige kõrgema tööhõivega piirkonna hulka veel vaid kaks piirkonda: Sandomiersko jędrzejowski Kagu-Poolas ja Almería Lõuna-Hispaanias.

Kas soovite rohkem teada põllumajandusliku tööjõu kohta?

Lisateavet piirkondliku põllumajandustööjõu kohta saate lugeda vastavast jaotisest Regioonid Euroopas – 2023. aasta interaktiivne väljaanne ja Eurostati piirkondlik aastaraamat – 2023. aasta väljaanne, saadaval ka kui Statistics Explained artiklite komplekt. Vastavad kaardid Statistiline atlas pakkuda täisekraanil interaktiivset kaarti. Põllumajandustööjõu analüüs riiklikul ja ELi tasandil on saadaval artiklis Statistics Explained põllumeestele ja põllumajandustööjõule.

Rohkem informatsiooni

reklaam

Metoodilised märkused

  • Töötajate ja füüsilisest isikust ettevõtjate arvul põhinev ametlik tööhõive arv võib olla tunduvalt väiksem kui põllumajandustöötajate koguarv (mis võib hõlmata omaniku pereliikmeid, osalise tööajaga ja hooajatöötajaid või juhutööjõudu).

Kui teil on küsimusi, külastage kontakt lehel. 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid