Ühenda meile

põllumajandus

Põllumajandus: komisjon kiidab heaks esimese Islandi geograafilise tähise „Íslenskt lambakjöt” ja uue Türkiye päritolu nimetuse „Antakya Künefesi” 

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

13. märtsil kiitis komisjon heaks Islandi esimese kaitstud päritolunimetuse (KPN).Íslenskt lambakjöt'. 

Íslenskt lambakjöt on Islandi saarel sündinud, kasvanud ja tapetud puhtatõuliste Islandi tallede liha nimi. Lambakasvatusel on Islandil pikad ja rikkalikud kultuuritraditsioonid. „Íslenskt lambakjöti” omadused seisnevad ennekõike suures õrnuses ja ulukite maitses, mis on tingitud asjaolust, et talled rändavad vabalt piiritletud metsikutel karjamaadel ja kasvavad Islandi metsikus looduslikus keskkonnas, kus nad toituvad rohust ja muud taimed. Saarel põlvkondade kaupa edasi minev lambakasvatuse traditsioon on viinud karjapidamise ja karjatamismeetodite kõrgetele standarditele. Islandi traditsioonilise toiduvalmistamise üks parimaid näiteid on lambalihasupp. 

Ka komisjon kiitis täna heaks "Antakya KünefesiTürkiye kui kaitstud geograafilise tähise (KGT). "Antakya Künefesi" on üks väheseid juustu sisaldavaid magustoite Türgis. Seda toodetakse Hatay provintsis ja selle piirkondades ning kasutatakse künefelik kadayıfi (kergelt küpsetatud niit nagu künefe jaoks), värske Antakya künefelik juust (künefe juust), võid ja siirupit. Magustoidu suurus sõltub tarbitavate portsjonite arvust. Retsept ja tootmisoskused on meistri-õpipoisisuhte põhjal edasi antud ühelt põlvkonnalt teisele. 

Need uued nimetused lisatakse 1,614 juba kaitstud põllumajandustoote nimekirja. Täpsem info andmebaasis eAmbrosia ning kvaliteediskeemid lehel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid