Ühenda meile

põllumajandus

Komisjon teeb ettepaneku kasutada ELi väetisetoodete digitaalset märgistamist, et kasutajaid paremini teavitada ja kulusid vähendada

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Komisjon võttis vastu ettepaneku ELi väetisetoodete vabatahtliku digitaalse märgistamise kohta. ELis kasutatakse digitaalset märgistust juba mõnede kemikaale sisaldavate toodete puhul, näiteks patareid, ning digitaalse märgistamise eeskirjad on kaalumisel teiste puhul, näiteks pesuvahendite, kosmeetika ja kemikaalide puhul.

Üleeuroopalistele tervise-, ohutus- ja keskkonnastandarditele (CE-märgisega) vastavate väetisetoodete tarnijatel on lubatud esitada teavet digitaalsel märgisel.

See teavitab kasutajaid paremini, mis toob kaasa väetisetoodete tõhusama kasutamise. Samal ajal lihtsustab see tarnijate märgistamiskohustusi ja vähendab kulusid: 57,000 4,500 eurot aastas suurettevõttele ja XNUMX eurot VKEdele.

Digitaalne märgistus on vabatahtlik, mis tähendab, et tarnijad ja jaemüüjad saavad valida, kuidas märgistamisteavet edastada: füüsiline formaat, digitaalne formaat või nende kahe kombinatsioon. Põllumeestele ja muudele väetiste tarbijatele pakendatud toodetel on lisaks digitaalsele märgisele ka edaspidi kõige olulisem teave füüsilisel märgisel, näiteks inimeste tervise ja keskkonnaohutuse kohta.

See ettepanek on saadetud Euroopa Parlamendile ja nõukogule. Pärast vastuvõtmist hakkavad uued eeskirjad kehtima kaks ja pool aastat pärast nende vastuvõtmist, et vahepeal saaks tehniliste eeskirjade üle otsustada.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid