Ühenda meile

põllumajandus

Põllumajandus: ELi põllumajandustoiduainete kaubanduse pidev kasv

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Viimased ELi põllumajandus- ja toiduainetekaubanduse andmed avaldatud näitavad, et kaubavahetus kasvab pidevalt ning eksport kasvab 7. aasta esimese kaheksa kuuga võrreldes 2020%. ELi põllumajandustoiduainetega kauplemise koguväärtus (eksport pluss import) ulatus 2021. aasta jaanuaris-augustis 210.5 miljardi euroni, kajastades 5.1% kasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Eksport kasvas 7%, 127.5 miljardi euroni, samas kui import kasvas 2.3% 85 miljardi euroni, mis annab aasta esimese kaheksa kuu põllumajandusliku toiduainete kaubanduse koguülejäägiks 44 miljardit eurot. See on 17% kasv võrreldes 2020. aasta vastava perioodiga. Positiivsed näitajad olid USA-sse suunatud ekspordis, mis kasvas 2 miljardi euro ehk 15% võrra, peamiselt tänu veini, piirituse ja likööride headele tulemustele.

Lisaks kasvas eksport Hiinasse 812 miljoni euro võrra, samas kui ekspordi väärtus kasvas ka Šveitsi (kasv 531 miljonit eurot), Lõuna-Koreasse (kasv 464 miljonit eurot), Norrasse (kasv 393 miljonit eurot) ja Iisraeli (kasv 288 miljonit eurot). Eksport Ühendkuningriiki oli sel perioodil (116 miljonit eurot) peaaegu samas mahus kui eelmisel aastal. Eksport mitmesse riiki vähenes võrreldes 2020. aasta sama perioodiga. Suurim langus oli Saudi Araabiasse, mis vähenes 399 miljoni euro ehk 16% võrra. Teistest märkimisväärsetest langustest teatati ekspordis Hongkongi (langus 103 miljonit eurot) ja Kuveiti (langus 101 miljonit eurot). Konkreetsete tootekategooriate osas suurenes 2021. aasta esimese kaheksa kuuga oluliselt veini (kasv 2.5 miljardit eurot) ning kangete alkohoolsete jookide ja likööride ekspordiväärtus (kasv 1.3 miljardit eurot), kasvades vastavalt 31% ja 32%. Kahanesid nisu (langus 892 miljonit eurot) ja väikelastetoidu (736 miljonit eurot) ekspordi osas. Suurim impordi väärtuse kasv oli õlikookide (kasv 1.1 miljardit eurot), sojaubade (kasv 1.1 miljardit eurot), rasvhapete ja vahade (kasv 500 miljonit eurot), palmi- ja tuumaõli (kasv 479 miljonit eurot) ning kakaooad (kasv 291 miljonit eurot).

Suurim impordiväärtus vähenes seevastu troopiliste puuviljade, pähklite ja vürtside (langus 669 miljonit eurot), puuviljamahlade (langus 194 miljonit eurot), tsitrusviljade (langus 159 miljonit eurot), toortubaka (langus 158 miljonit eurot) osas. , ja riis (alla 140 miljonit eurot). Lisateave on saadaval siin ja ELi põllumajandus- ja toiduainekaubanduse kohta siine.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid