Ühenda meile

Brexit

Brexit põhjustab Ühendkuningriigi väiketootjatele tarneprobleeme: uuring

JAGA:

avaldatud

on

Uued Brexiti-järgsed kaubanduspiirangud on kahe kolmandiku möödunud kuul küsitletud Briti väiketootjate osade ja tooraine maksumust tõstnud ning enamik teatas teatavatest häiretest, kirjutab David Milliken.

Ligi 300 ettevõtte küsitlus, mille viisid läbi konsultandid South West Manufacturing Advisory Service (SWMAS) ja tootmise kasvu programm - valitsuse ja Euroopa Liidu rahastatud algatus väikeettevõtetele - lisab pilti uute tollikontrollide häiretest, mis tulid 1. jaanuaril jõustunud kaubavahetus ELiga.

"Tarneahela hinnatõus on olnud kohene ja kuuleme jutte toorainete pikendamise ajast," ütles SWMAS-i tegevdirektor Nick Golding.

Umbes 65% tootjatest teatas kõrgematest kuludest ja 54% ütles, et neil on suuremad raskused kaupade eksportimisel ELi.

Ligikaudu viiendik tootjatest arvas, et võib kasu olla sellest, kui kliendid toovad EList Suurbritanniasse tööd tagasi.

Suurbritannia valitsus on öelnud, et paljud raskused on „hammaste tekkimise probleemid“ ja eelmisel nädalal ütles see, et see teeb kättesaadavaks 20 miljonit naela (27.7 miljonit dollarit), et aidata väikestel ettevõtetel uute reeglitega harjuda. Täiendavad piirangud hakkavad kehtima hiljem sel aastal.

Selle kuu alguses prognoosis Inglise keskpank, et Brexitiga seotud kaubandushäired vähendavad majandustoodangut praeguses kvartalis 1% võrra - mis vastab umbes 5 miljardile naelsterlingile - ning eeldab, et kaubandus langeb pikas perspektiivis 10%.

Brexiti pooldajate sõnul saab Suurbritannia pikaajalisi eeliseid, kehtestades oma kaubanduseeskirjad väljaspool Euroopat asuvate riikidega, samuti suurema kontrolli kaudu siseriiklike õigusaktide üle.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid