#ECForecast - „Väliste tegurite vähenenud kasv“ Summer 2019 Economic Forecast

| Juuli 10, 2019

Euroopa majandus on endiselt hägustunud välisteguritega, sealhulgas ülemaailmse kaubanduse pingete ja geopoliitilise ebakindlusega. Prognoositakse, et töötleva tööstuse sektor, mis on kõige rohkem avatud rahvusvahelisele kaubandusele, aasta jooksul nõrgeneb. ELi SKP prognoos jääb 1.4is 2019is ja 1.6is 2020% tasemele muutumatuks..

Alati innukalt ootab Euroopa Komisjon, et Euroopa majandus on 2019is seitsmendat aastat järjest kasvanud, kusjuures kõik ELi riigid ootavad teatavat kasvu.

Euroala majanduskasv oli aasta esimeses kvartalis oodatust kiirem, sest mitmed ajutised tegurid, nagu kerged talvised tingimused ja autode müügi taastumine, olid suuremad. Samuti sai see kasu eelarvepoliitilistest meetmetest, mis suurendasid majapidamiste kasutatavat tulu mitmes riigis.
Euro asepresident Valdis Dombrovskis ütles:
„Kõik ELi majandused kasvavad tänavu ja järgmisel aastal veel, isegi kui Kesk- ja Ida-Euroopa jõuline kasv on vastuolus aeglustumisega Saksamaal ja Itaalias. Meie majanduse vastupidavust testitakse, säilitades jätkuvalt kaubanduse pingetest ja poliitilisest ebakindlusest tuleneva tootmise nõrkuse. Siseriiklikul poolel on „no deal” Brexit endiselt suur riskiallikas. ”
Majandus- ja rahandus-, maksu- ja tollivolinik Pierre Moscovici ütles:
„Euroopa majandus kasvab jätkuvalt keerulise globaalse taustaga. […] Arvestades arvukaid riske, peame intensiivistama jõupingutusi, et veelgi tugevdada meie majanduse ja kogu euroala vastupidavust. ”
Sisenõudlus, eriti kodumajapidamiste tarbimine, jätkab majanduskasvu jätkamist Euroopas, mida aitab kaasa jätkuv tugevus tööturul.
USA ja Hiina vastasseis
USA ja Hiina vaheline laienenud majanduslik vastasseis koos USA kaubanduspoliitika suurenenud ebakindlusega võib pikendada ülemaailmse kaubanduse ja tootmise praegust langust ning mõjutada teisi piirkondi ja sektoreid.
Brexit
Ühendkuningriigi puhul tehakse tehniline eeldus, et 2019i ja 2020i prognoosid põhinevad taas status quo jätkumisel kaubandusstruktuuride vahel EU27i ja Ühendkuningriigi vahel. Komisjon soovib selgelt välja tuua, et see on mõeldud ainult prognoosimise eesmärgil ja et see ei mõjuta tulevasi läbirääkimisi ELi ja Ühendkuningriigi vahel.

Catherine Feore

Kommentaarid

Facebooki kommentaarid

Sildid: , , , , , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, Majandus, EU, EU, EL majandusprognoosi, Euroopa komisjoni, Eurotsooni, Objekte, Soovitatavad artikli

Kommentaarid on suletud.