Viimaste põllumajandus- ja toiduainete kaubandusnäitajate avaldamine: Record #EUAgriFoodExports

| Jaanuar 11, 2019

Hiljemalt igakuine põllumajandustoodete ja toiduainete kaubanduse aruanne näitab, et ELi põllumajandusliku toidu ekspordi väärtused jõudsid oktoobris 2018i rekordiliselt kõrgele. 13.1i koguväärtus oli 2.9%, mis ületas 2017is registreeritud varasema kõrgeima taseme.

Igakuine põllumajandusliku toidukaubanduse ülejääk oli 3bn - 13% kasv võrreldes 2017i oktoobriga ja suuruselt teine ​​ülejääk. ELi ekspordiväärtused jagunesid sektorite vahel üsna ühtlaselt, jookide ja tooraine kasv oli suurim. Märkimisväärset ekspordi suurenemist täheldati kangete alkohoolsete jookide ja likööride puhul (167 miljonit eurot), muid teraviljaid (kuni 93m), nisu (73m tõusu) ning veini ja vermutit (mis kasvas 70m võrra).

Impordi arv suurenes ka 5% (võrreldes 2017 oktoobriga). Kahepoolne kaubandus ELi ja USA vahel on jätkuvalt kasvanud, USAst pärit import kasvas 245m võrra. Samuti suurenes impordi tase nii Hiinast (kasvades 80m) kui ka Venemaaga (71m võrra). Igakuine aruanne sisaldab tabelit, mis kirjeldab kaubandusbilanssi ja selle arengut tootekategooriate kaupa alates novembrist 2016 kuni oktoobrini 2018.

Sildid: , ,

kategooria: Esileht, põllumajandus, Majandus, EU, Euroopa komisjoni