Ühenda meile

Majandus

Parlamendiliikmete isikliku meditsiini huvigrupp kutsub üles kehtestama eeskirju teadusega sammu pidamiseks

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

35ecc3f"Tervise muutuste tempo on hingemattev, "räägib Tapani Piha (pildil), Euroopa Komisjoni tervishoiu ja tarbijakaitse peadirektoraadi \ t ütles sel nädalal Brüsseli Euroopa Parlamendis kõrgetasemelisel kohtumisel.

Komisjoni ametnik oli üks mitmetest kõnelejatest Euroopa isikliku meditsiini liit (EAPM) regulatiivküsimuste seminaril 10 detsembris.

Seminar toimis ka alliansi STEPide parlamendiliikmete huvigrupi ametlikul avamisel, mis koosnes 15i parteide liikmetest.

STEPs tähistab Euroopa patsientide eriravi, EAPM kampaania, mis toimib edukalt eelmisel aastal.

Huvigruppi esindavad parlamendiliikmed olid Nessa Childers, Phillipe De Backer, Kay Swinburn ja Cristian Busoi, kes kõik kõnelesid teemadel, alates ELi poolaastast kuni teadusuuringuteni ja „Big Data”.

Koosoleku avasid endine tervishoiu- ja tarbijaküsimuste volinik David Byrne, EAPM-i kaasesimees, kes selgitas, et tervishoiu ja eriti isikliku meditsiini valdkonnas on palju muutunud alates tema Berlaymont'i päevast.

Endine Iirimaa peaprokurör avaldas ka muljet, et õiguslikud raamistikud ja määrused pidid neid muutusi kajastama ja teadusega sammu pidama.

reklaam

Byrne lisas: "Euroopa Liidu reguleerivate küsimuste valdkond on oma olemuselt keeruline. Võib-olla pole see kusagil keerulisem kui tervishoiu valdkonnas - ja kindlasti on see nii siis, kui on vaja seadusandlust põnevate edusammude jaoks ja kasvavad ootused, mille on toonud isikupärastatud meditsiin.

"Näiteks in vitro diagnostikaseadmete ja andmekaitsega seotud probleemid ja reeglid on labürindilised. Vaatamata keerukusele tuleb nendele teemadele kiiresti ja tõhusalt tegeleda, kui tahame osutada õigele patsiendile õigel ajal õiget ravi, pakkudes samal ajal võrdset juurdepääsu parimale võimalikule ravile. "

Pärast kohtumist rääkis ajakirjanikele Strasbourgis asuv uroloog ja EAPMi varahoidja Didier Jacqmin: „On äärmiselt oluline, et kõik isikupärastatud meditsiini sidusrühmad suhtleksid otse parlamendiliikmetega ja loomulikult Euroopa Komisjoniga, et saada oma punktid parlamendi, SANCO peadirektoraadi poole ja teised ühendatud peadirektoraadid.

"Näiteks on tohutuid moraalseid, eetilisi ja seadusandlikke küsimusi, mis on seotud andmekaitse ja in vitro diagnostikameditsiiniseadmetega, praegu Euroopas arutlemisel kuumaks teemaks. Sellised seminarid võimaldavad sidusrühmadel ja seadusandjatel üksteisega otseselt suhelda. ”

Jacqmin lisas: „Ainult koos töötades suudab Euroopa edasi liikuda ja viia isikupärastatud meditsiin patsientidele lähemale ja luua seega tervislikum EL. See seminar on kavandatud sammuks selles suunas ning sellele järgnevad palju rohkem Euroopa Parlamendis, mis käsitleb teemasid, mida käsitletakse EAPMi töörühmades ja mis kõik sisaldavad mitmeid parlamendiliikmeid. ”

Suurandmete kohta lisas Jacqmin lisaks: „Enamik patsiente jagavad oma meditsiinilisi andmeid - kokkulepitud piirides -, kuid mõned eeskirjad võivad olla liiga ettevaatlikud ja luua tõkkeid. Reguleerivad asutused peavad leidma tasakaalu patsiendi privaatsuse kaitsmise vahel, võimaldades samal ajal elutähtsa teabe voogu, mis võiks olla kasulik kogu ühiskonnale. "

Koosolekul esinesid ka EORTC juht Anastassia Negrouk, samuti Paolo Casali ESMO-st, Céline Bourguignon Johnson & Johnsonist (EDMA esindaja), Mario Romao INTEList ja Mark Lawler Queensi ülikoolist Belfast.

Video kõrgetasemelisest kohtumisest.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid