Ühenda meile

Blogspot

Kommentaar: kapitaliturgude ja ELi majanduskasvu strateegia

JAGA:

avaldatud

on

 Adam Jacobs veebruar 2013Adam Jacobs (pildil), Direktor, juhataja Markets määruse AIMA

Finantskriis on 2008 viskas teravalt esile nõrkused pangandussektoris, mis sunnib tohutu riigi päästeoperatsioonide ja otsustav järelevalve meetmeid G20 rahvad.

Aga see on jätnud poliitikud EL dilemma ees. Kuidas nad tagama, et hoone stabiilsem, vastupidavamaks finantssüsteem ei arvelt majanduskasvu? Uued reeglid on vaja pankadel madaldama summa raha, et nad laenavad, mis omakorda tähendab, et Euroopa ettevõtted - eriti piirkonna leegion väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) - vähem pääse kapitali, mida nad vajavad et oleks võimalik investeerida ja kasvatada oma äri.

See on kaasa toonud kasvava huvi osa ELi poliitikakujundajad rolli, et turu rahastamisele - mõnikord nimetatakse osa "varipangandussektori" süsteem - võiks mängida nii täites laenude lõhe ja võimaldab ettevõtetel pääseda kapitali, et nad kasvamiseks.

Kõige lihtsamal kujul, turu rahastamisele põhineb mudelit, kus ettevõtted on võimelised suurendama kapitali kapitali emiteerides aktsiaid ja võlakirju - pääsedes kapitaliturgudele.

Euroopa on huvitav piirkond kaaluda, sest see iseloomustab erinevusi riikide vahel selles osas, et tasakaal turu-rahanduse ja panga baasil laenamine. Meil on AIMA globaalse riskifondide tööstuse keha, soovisid uurida neid erinevusi, et näha, kas see võiks pakkuda laiemat teadmisi ülemaailmse finants- struktuur ja selle edasist arengut. Täpsemalt, mida teha erinevusi tasakaalu pangalaenude ja kapitaliturgude tähendab majanduskasvu? Kas kapitaliturgude pakuvad rahastamisallikas, mis on positiivne kaasmõju majandust?

AIMA küsis kahelt selle valdkonna juhtivalt Saksamaa akadeemikult - rahandusprofessor Christoph Kasererilt, Müncheni TUMi juhtimiskooli finantsjuhtimise ja kapitaliturgude esimehelt; ja Philipps-Universität Marburgi majandus- ja majanduskooli raamatupidamise ja rahanduse grupi finantsprofessor Marc Steffen Rapp - nende küsimuste uurimiseks. Nende töö tulemusena ilmus uus uurimus pealkirjaga Kapitaliturgudel ja majanduskasv - pikaajalised suundumused ja poliitilised väljakutsed, Mis käivitati Brüsselis 20th märtsil.

reklaam

Uuringu peamine järeldus on, et tasakaal turul rahanduse ja pangalaenude teeb asja ja et liigse pangad on oma hind seoses väiksema majanduskasvu.

Oluliselt uuringu autoritest on panna joonisel majanduslik mõju "sügavam" (suurem ja vedela) kapitaliturgudel. Nad hindavad, et kasvav kombineerida varude ja võlakirjaturgude Euroopas ühe kolmandiku võrra võib suurendada pikaajalist reaalkasv elaniku kohta SKT umbes 20%, kui aktsia ja võlakirjaturud parandada kapitali ümberpaigutamist tööstuste vahel.

Nagu me teame, et riskifondid on oluline likviidsuse pakkujate, riskijuhtimist ja hindade avastus kapitaliturgudel. Uuring leiab, et laiem spekter varahaldajatena - passiivse investorite kaudu dünaamiline ja aktiivne investorid, nagu riskifondid - veelgi täiendab tõhusust kapitaliturgudel, seda nii suurendada turu likviidsust ja nii kapitali pakkumisega potentsiaalselt riskantsem äri investeeringuid.

Mõned kõige silmatorkavamad leiud on seotud aktsiaturgude ja nende osaliste positiivse mõjuga majanduskasvule. Autorite sõnul on aktsiaturud pikaajaliste riskantsete investeeringute jaoks kasulikud rahastamisallikad. Nad pakuvad tõendeid selle kohta, et pangamajanduses tegutsevatel ettevõtetel on rahastamisotsuste tegemisel vähem paindlikkust ja seetõttu järgitakse konservatiivsemat rahastamisstrateegiat. See võib viia teadus- ja arendustegevuse alainvesteeringuteni.

Täiendavat kasu pärit parandusi üldjuhtimisega, mis on ajendatud aktsiaturg osalejad. Eelkõige aktiivse aktsionäride nagu riskifondid on võimalik mõjutada positiivselt valitsemise muutusi ettevõtete, millesse nad investeerivad, tänu oma teadmisi ja valmisolekut kaasata kindla juhtimise.

Suurem lähenemine

Uuring Samuti uuritakse, mil määral majanduse ELis, mis olid traditsiooniliselt pidada panga baasil on omaks kapitaliturgude viimastel aastatel. See näitab, et vana eristada panga baasil majanduse struktuuri osas Euroopas ja turupõhisemaks struktuuri Ühendkuningriigis (USA) on kiiresti kadumas.

Näitena võib öelda, et pangapõhiste finantssüsteemidega Euroopa majanduste keskmine aktsiaturu kapitalisatsioon - ajalooliselt teadaolevalt palju väiksem kui turupõhiste finantssüsteemidega majandustes - oli 35. aastatel 1990% SKPst, kuid kasvas 58% -ni ajavahemikul 2000–2012. Samal perioodil kasvas Euroopa turumajandusega riikide aktsiaturgude kapitalisatsioon ainult 110 protsendilt 117 protsendile. Mida see tähendab, on see, et suhteliselt oli aktsiaturu kasv pankade põhistes Euroopa riikides palju suurem.

Lähenemine on ka selge, et mikrotasandil. Täna Euroopa ettevõtted tavatsevad palju omakapitali rahastamise kui 1990s. Ja erinevused kapitalistruktuurides Euroopa riikide vahel on muutunud vähem väljendunud viimastel aastatel. Samamoodi tase omandi kontsentratsioon noteeritud ettevõtete ajalooliselt teada, et suurem pank põhineva majanduse, on muutunud tasakaalustatumaks aja jooksul omandiõiguse saanud rohkem hajutatud firmades asub panga põhineva majanduse.

Poliitika toetamise programm kapitaliturgude

Uuring läheb edasi uurida, kuidas poliitikud EL võiks ehitada poliitilise programmi, mille eesmärk on toetada kapitaliturgude ja kasutusele võtta oma vähekasutatud kasvupotentsiaali.

On selge, kapitaliturgude võiks anda olulise panuse ELi majanduskasvu strateegia. Kapitaliturgudele saaks tugevdada kvaliteedi parandamise vähemusaktsionäride kaitse õigused, nagu rolli sõltumatu institutsionaalsetele investoritele võiks tõhustada. Uuring märgib samuti, et pensionisäästude eeskirjad ja maksuseaduste saab kavandada viisil, mis soodustab suuremat osa riigi säästud tuleb investeerida kaudu kapitaliturgudele, mis aitaks ka kogumispensioni skeemide pakkuda vananeva elanikkonna eest. Ja lõpuks, tasub kaaluda, kuidas maksu reeglid võivad suurendada rolli aktsiaturgudel.

ELi valitsused saaksid kasu hästi arenenud kapitaliturgude poliitika, mis tunnistab, et kriitiline funktsioon stabiilne finantssüsteem on, millel on tugev kapitaliturul vaja mitmekesisust võtmeosalistele. Seoses viib selle õigusliku ja reguleeriva tegevuse usume, et järgmised konkreetsed meetmed võiks kaaluda:

  • Arengu pensionifondi sõiduk, mis võib turustada kogu Euroopas alla ühtlustatud reeglistik.
  • Reformierakonna Euroopa ettevõtete juhtimises eesmärgiga tugevdada aktsionäride kaitset.
  • Arendamine ühtlustatud raamistik laenu algatamine väljaspool pangandussektorit.
  • Arengu ühtlustatud ja tugevdada maksejõuetuse raamistikuga kogu ELis.
  • Vaadatakse olemasolevaid eeskirju väärtpaberistamisi tagada, et turg ei toimi tõhusalt.
  • Vältida ühtlustumine finantsturgudel osalejate, mis ulatub regulatiivseid lähenemisviise ühest sektorist sektorites kardinaalselt erinevaid ärimudeleid.

Me usume ka, et koordineeritud ja ambitsioonikas poliitika programmi suunas võiks aidata pakkuda lisarahastamisallikaid reaalmajandusele, tehes tugevama finantssektoris.

 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid