Ühenda meile

Itaalia

Vaikus, mis karjub

JAGA:

avaldatud

on

Pühapäeval, 9. oktoobril 2022 möödub 40 aastat 1982. aasta palestiinlaste terrorirünnakust Rooma suurele sünagoogile, milles hukkus kaheaastane laps Stefano Tache ja sai haavata 37 inimest. Stefano vend Gadiel, kes sai samuti rünnakus haavata, avaldas äsja oma mälestusteraamatu, Karjuv vaikus, milles ta käsitleb Itaalia valitsuse kaasosalust terroristidega.

Kogu Itaalia peab tänama Gadieli tema jõu ja sihikindluse eest ning selle eest, et ta rääkis oma ja kogu oma pere kannatustest, eriti tema julget ema Danielat ja isa Josephit. Tema lugu on universaalse väärtusega isiklik lugu. See õpetab meile, et terrorismi ohvrid seisavad silmitsi emotsionaalse tsunamiga, millest nad ei saa kunagi täielikult taastuda. Nende psühholoogilist ja füüsilist valu ei tunnistata ning see pole veel kaugeltki täielikult mõistetav, määratletud ja käsitletud.

Viimastel kuudel on Iisrael olnud silmitsi terrorirünnakute ja rünnakukatsete lainega. Ainult ohvrid teavad traumat, mida nad peavad taluma, perekondlikku südamevalu, füüsiliste haavade pärandit. Teise intifada ajal nägin Jeruusalemma tänavaid sõna otseses mõttes üle 1,000 surnu verega kaetud. Kuid ründajad vabastati ja isegi ülendati maailma rõhutute vürstideks. Ohvrid aga kustutati ning Iisraeli ja juute laimati kui rõhujaid.

Gadiel Tache kirjeldus oma isiklikust kogemusest ja rünnakut võimaldanud kohutavast poliitilisest skandaalist heidab valgust antisemiitliku terrorismi tõelisele olemusele ja sellega kaasnevatele kannatustele. Gadiel teeb oma raamatus selgeks, et antisemiitlik terrorism on lihtsalt uusim ajalooline genotsiidivastase antisemiitliku vägivalla iteratsioon, mis kulmineerus holokaustiga. Antisemiitlik terror kasutab tänapäeval poliitilist tigedust, meedia laimu, ülikoolilinnakute ja sotsiaalmeedia vihkamist ning otseseid füüsilisi rünnakuid juutide vastu kogu maailmas.

See terror on kõige hullem Iisraelis, kus igaüks ja kõikjal võib langeda tulistamise, noaga ja auto rammimise rünnakute ohvriks. Ei ole perekonda, kus ei oleks terrori ohvriks langenud sugulast või sõpra. Kuid maailmas pole ka kohta, kus poleks olnud antisemiitlikku terrorismi, alates 1972. aasta Müncheni olümpiamängudest kuni Pariisi, Madridi, Londoni, Toulouse'i, Hollandi, New Yorgi ja paljude Ameerika linnadeni, aga ka Mumbai, Keenia ja muidugi Rooma.

Ülemaailmset terrorismi pandeemiat, mis saavutas haripunkti 9. septembril, ei ole kunagi õigustatult määratletud tohutult antisemiitlikuna, kuigi terroristid ise ei jäta kunagi karjumata oma vihkamist juutide vastu, nagu näiteks Rooma rünnaku puhul, mille aastapäeva me nüüd pidulikult tähistame. jälgida. Juhtumite arv ulatub kümnetesse tuhandetesse, nendega kaasneb alati Iisraeli demoniseerimine ja hüüded "surma juutidele" koos sõnadega "Jõest mereni, Palestiina saab vabaks".

Antisemiitlikul terrorismil on tänapäeval sama eesmärk, mis minevikus: juudi rahva hävitamine. Nüüd tuleb see saavutada maailma ainsa juudiriigi hävitamisega, mis on ühtlasi Lähis-Ida ainus demokraatia. Tõepoolest, Iisraeli vihkamine, mis kulmineerub, nagu Robert Wistrich seda nimetas, juudi riigi "natsifitseerimisega", on isegi Itaalia avalikus arvamuses võtnud hirmutavad mõõtmed. See ulatub Valentino Parlato artiklist, milles ta võrdles Ariel Sharonit Kesserlingiga ja Göringit Lucio Lombardo Radice'iga, väites, et Iisrael viib ellu Beiruti getode natside likvideerimist.

reklaam

Arhiterrorist Yasser Arafat, relva kandmine, rääkis Itaalia parlamendiga, nagu Gadiel oma raamatus meenutab. Arafat sõnastas juba siis verist strateegiat, mis viiks teise intifadani, koolitades shahid märtrid ja nende pühitsemine, isegi kui Arafat väitis, et otsib rahu, mille ta tegelikult alati tagasi lükkas.

Oma ajakirjanikukarjääri jooksul olen kohtunud paljude terroristidega. Nendega kohtudes mõistate, et nende kasvatus ja koolitus on muutnud nad liikumatuks ning et nende vihkamisel pole territoriaalsete küsimustega mingit pistmist. See on ideoloogiline ja religioosne ning muudab juute tapva "märtri" pühitsetud tegelaseks. Kodus, koolis, linnaväljakute seintel ja suvelaagrites õpivad nad minema tõrjumise, vihkamise ja terrorismi teed. Nagu nad kiitlevad: "Me armastame surma sama palju kui nemad elu."

See on tõde. Emad, kes rõõmustavad oma surma üle shahid pojad on täpselt vastand meie emadele, täpselt vastand Danielale, kes on Gadieliga võidelnud alates sellest kohutavast päevast 40 aastat tagasi. Täna annab ta meile elusalt tagasi mälestuse Stefanost, meie kõigi lapsest.

See on tõlge artiklist, mis ilmus algselt Itaalia juudi väljaandes Shalom.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid