Ühenda meile

NATO

NATO Stoltenberg hoiatab Venemaa alahindamise eest

JAGA:

avaldatud

on

Ukraina peab otsustama läbirääkimiste tingimused, et lõpetada Venemaa sõda tema vastu, ütles NATO peasekretär Jens Steltenberg esmaspäeval, 14.. He warned that Moscow’s strength shouldn’t be underestimated despite recent victories on the battlefield.

Esmaspäeval külastas äsja vallutatud lõunalinna Hersonit. See oli Venemaa presidendi Vladimir Putini jaoks kolmas suurem tagasilöök alates veebruarist.

“We shouldn’t underestimate Russia,” Stoltenberg said. Stoltenberg stated that the Russian armed forces have significant capabilities and a large number troops. He spoke at a news conference in The Hague with Dutch officials.

“The next months will be challenging. Putin wants Ukraine to be cold and dark in the winter. He said: “So we must keep the course.”

Stoltenberg kordas USA välisministri Antony Blinkeni nädalavahetusel antud kommentaare ja ütles, et Ukrainal on õigus otsustada, millal ja kuidas pidada Venemaaga läbirääkimisi konflikti lõpetamiseks.

“They are now paying the highest price in terms loss of life and damage to the nation.” He said that Ukraine must decide on what terms they are willing to accept.

Stoltenberg said: “What happens around a table is fundamentally tied to the situation on the ground.” He added: “So what should we do? We should support Ukraine and strengthen their hand so at some stage there are negotiations where Ukraine is an independent sovereign country in Europe.”

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid