Ühenda meile

NATO

Stoltenberg kohtub parlamendi juhtidega

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Metsola ja Stoltenberg vahetavad mõtteid julgeolekuolukorrast Euroopas (NATO).

Euroopa Parlament tervitas täna erakondade esimeeste konverentsil NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi. Europarlamendi saadik Stoltenberg ja Roberta Metsola kohtusid, et rääkida NATO koostööst EL-iga ning nende vastastikustest prioriteetidest Ukraina kaitsmisel.

"Me näeme, kui oluline on veelgi suurendada oma toetust Ukrainale," ütles Stoltenberg. „NATO-EL koostöö on alati olnud oluline, aga eriti praegu. Kui Venemaa jõhker invasioon seab kahtluse alla meie põhiväärtused, demokraatia, õigusriik, suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse austamine, on NATO ja Euroopa Liidu jaoks olulisem kui kunagi varem. 

Nii Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola kui ka Stoltenberg väljendasid ELi ja NATO vastutust teha koostööd Ukraina toetamise missioonil. Metsola külastas Kiievit paar nädalat tagasi, teatades, et Ukraina president Volodõmõr Zelenski nõuab suuremat sõjalist toetust ning tõhusamat humanitaar- ja finantsabi. Metsola avaldas toetust ka praeguste Venemaa-vastaste sanktsioonide tugevdamisele. 

Vajadus tugevdada sanktsioone tuleb siis, kui EL tegeleb probleemidega, mida nad vajavad gaasi hankimisel. 31. märtsil kirjutas Venemaa president Vladimir Putin alla deklaratsioonile, mis sunnib Euroopa gaasiettevõtteid Venemaa gaasi eest maksma. Need rõngad paneksid ettevõtted rikkuma ELi sanktsioone, võimaldades Venemaa keskpangal nendele maksetele otse juurde pääseda, võimaldades neil vahetada valuuta eurodest rubladesse.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid