Ühenda meile

Kuritegevus

EPP fraktsioon kutsub üles hindama Šveitsi ümber kõrge riskiga rahapesumaaks

JAGA:

avaldatud

on

Rühm rahvusvahelisi ajakirjanikke avaldas nädalavahetusel uurimistulemused, mis viitavad tohututele probleemidele Šveitsi panga Credit Suisse rahapesuvastases tegevuses.

Euroopa Parlamendi liikme Markus Ferberi, EPP fraktsiooni pressiesindaja majandus- ja rahanduskomisjonis sõnul: „Pankade privaatsusseadused ei tohi saada ettekäändeks rahapesu ja maksudest kõrvalehoidumise hõlbustamiseks. "Swiss Secrets" leiud viitavad Šveitsi pankade tohututele puudujääkidele rahapesu tõkestamisel. Ilmselt on Credit Suisse poliitika raskete küsimuste esitamise asemel teistpidi vaadata.

„Euroopa ja Šveitsi pankadel on tihedad sidemed, seetõttu on rahapesuvastased puudujäägid Šveitsi pangandussektoris probleemiks ka Euroopa finantssektorile. Kui Šveitsi pangad ei suuda korralikult rakendada rahvusvahelisi rahapesuvastaseid standardeid, muutub Šveits ise kõrge riskiga jurisdiktsiooniks. Kui rahapesu valdkonna kõrge riskiga kolmandate riikide nimekiri on järgmisel korral läbivaatamisel, peab Euroopa Komisjon kaaluma Šveitsi lisamist sellesse nimekirja.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid