Ühenda meile

Europol

Relvade ja narkokaubanduse ring purustati haarangutes üle Euroopa

JAGA:

avaldatud

on

Horvaatia politsei teatas reedel, 26. mail, et Euroopas tegutsenud narko- ja relvakaubandusring lõhkus korrakaitsjate operatsiooniga, mille käigus arreteeriti 37 inimest, konfiskeeriti raha, narkootikume ja relvi kaheksas riigis.

Ametnikud teatasid, et selle operatsiooni lõppfaasis korraldasid nende riikide politsei Euroopa politseiorganisatsiooni Europoli ja USA uimastikaitseameti toetusel kolmapäeva, 30. mai 2018 öösel vastu haaranguid Horvaatias, Bosnias. Hertsegoviina ja Sloveenia.

Ametnike sõnul käivitati operatsioon niinimetatud Balkani kartelli vastu pärast seda, kui Horvaatia politsei avastas eelmisel aastal Zagrebis jõugule kuuluva kambri. Alates Horvaatia uurimise algusest eelmisel aastal on haaranguid toimunud ka Saksamaal ja Austrias.

Goran Laus Horvaatia narkokuritegevuse politseiteenistusest ütles pressikonverentsil, et Dino Muzaferovic oli üks 37-st. Ta on bosnialane, kes vahistati mullu detsembris Saksamaal ja viidi seejärel Itaaliasse, kus ta mõisteti neljaks aastaks uimastiäri eest.

Laus teatas, et Muzaferovic arvati olevat kartelli eest vastutav ja juhtinud seda trellide tagant.

Muzaferovici advokaat Horvaatias tema vastu algatatud eraldi kohtuasjas Tihomir Miic vastas ajalehele Jutarnji List: "Dino on kinni peetud üle aasta ja ta on välismaal vanglas, mistõttu pole kindel, kuidas võivad väited, et ta juhtis väidetavat kuritegelikku organisatsiooni. seisma."

Teiste kinnipeetud inimeste advokaadid ega esindajad ei kommenteerinud kohe midagi.

Laus teatas, et 14 arreteeritust 37 olid bosnialased. Üksteist horvaati ja kaheksa sloveenlast. Kaks serblast. Üks sakslane, üks türklane.

reklaam

Horvaatia korruptsiooni ja organiseeritud kuritegevuse tõkestamise amet teatas reidide kohta avaldatud pressiteates, et andis korralduse uurida 22 inimest, keda süüdistatakse kuritegelike ühenduste kuritegudes narkootikumide omavolilises tootmises ja müügis ning ebaseaduslikus omamises, valmistamises ja valmistamises. lõhkeainete ja tulirelvade ostmine.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid