Ühenda meile

Tarbijad

Uued tarbijakrediidi eeskirjad ELis

JAGA:

avaldatud

on

Pühapäeva 19. novembri seisuga uus ELi tarbijakrediidi eeskirjad tarbijate kaitsmiseks, jõustuvad. Nüüdsest peavad tarbijad, kes rahastavad oma projekte ja kaupu krediidi kaudu, olema teadlikumad kuludest, millega nad silmitsi seisavad, ja paremini kaitstud uute veebis pakutavate krediidivormide (nt Osta kohe, maksa hiljem) riskide eest. Sõltumata sellest, kas tarbijad liisivad autot, rahastavad oma ostlemist veebis, oma puhkust või maja renoveerimistöödega seotud projekte, on uue seadusandluse kohaselt vähem tõenäoline, et nad satuvad võlgadesse.  

Väärtuste ja läbipaistvuse asepresident Vera Jourová (pildil) ütles: „Tarbijakrediidid võivad aidata paljudel klientidel lubada endale igasuguseid kaupu ja projekte. Kui aga krediidikulud on ülemäärased, selle tingimused ebaselged või selle tagajärjed ei ole hoolikalt hinnatud, muutub krediit riskiks. Täna jõustuvate reeglitega muudame tarbijatel selliste riskide vältimise ja turvalisuse tagamise lihtsamaks.     

Justiitsvolinik Didier Reynders ütles: „Digitaliseerumine on laenusektorit põhjalikult muutnud. Uued reeglid sillutavad teed tulevikku ja käsitlevad olulisi väljakutseid, nagu uued digitaalse teabe avalikustamise ja tarbijate krediidivõimelisuse hindamise viisid ning tagavad, et internetis õitsevad kiirkrediidilahendused pakuvad samasugust kaitset kui traditsioonilised krediidiliigid. 

Liikmesriigid peavad direktiivi siseriiklikku õigusesse üle võtma 20. novembriks 2025. Lisateavet tarbijakrediiti käsitlevate ELi eeskirjade kohta leiate siin

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid