Ühenda meile

tarbijakaitse

Tarbijakaitse: 2021. aasta andmed ELi kiirhoiatussüsteemi kohta

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Justiitsvolinik Didier Reynders esitleb andmeid komisjoni töö kohta tooteohutuse ja EL-i turvavärava kiirhoiatussüsteem. Värsked 2021. aasta andmed näitavad, et sel aastal on süsteemis seni liikunud üle 1,800 hoiatuse liikmesriikide ametiasutuste vahel. Enamik neist hoiatustest puudutab mootorsõidukeid või nendega seotud tooteid (27%) ja mänguasju (19%). Regulaarselt on teavitatud ka jõulutuledest ja küünaldest. Kõige levinumad ohtlike toodetega seotud riskid 2021. aastal olid vigastused (28%) või kemikaalidest põhjustatud riskid (23%).

Justiitsvolinik Didier Reynders ütles: „Tänu turvavärava kiirhoiatussüsteemile teevad Euroopa Komisjon ja riiklikud tarbijakaitseasutused iga päev koostööd, et tagada, et kingitused, mida oma lähedastele teete, on ohutud. See on väga konkreetne näide koostööst ELi tasandil, mis toob kasu tarbijatele.

Kui riiklikud ametiasutused avastavad ohtliku toote, saadavad nad ohutusvärava piires hoiatused, mis sisaldavad teavet toote kohta, riski kirjeldust ja ettevõtja võetud või ametiasutuse tellitud meetmeid, näiteks toote turult eemaldamist. Selle tulemusel võtavad teised asutused hoiatuse põhjal järelmeetmeid ja võtavad oma meetmed, kõrvaldades sama toote oma riigi turult.

Turvavärava kohta teatatud meetmete koguarv kasvab aasta-aastalt, kinnitades, et riiklikud ametiasutused seavad tarbijate ohutuse esikohale. Volinik Reyndersi videosõnumid, milles ta toob illustreeritud näiteid ohtlikest toodetest, on saadaval aadressil Uudisteagentuuri. Kõik märguanded leiate veebist aadressilt EL turvavärav.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid