Ühenda meile

tarbijakaitse

Tarbijakaitse: 2021. aasta andmed ELi kiirhoiatussüsteemi kohta

JAGA:

avaldatud

on

Justice Commissioner Didier Reynders presents data on the Commission’s work on product safety and the EL-i turvavärava kiirhoiatussüsteem. Värsked 2021. aasta andmed näitavad, et sel aastal on süsteemis seni liikunud üle 1,800 hoiatuse liikmesriikide ametiasutuste vahel. Enamik neist hoiatustest puudutab mootorsõidukeid või nendega seotud tooteid (27%) ja mänguasju (19%). Regulaarselt on teavitatud ka jõulutuledest ja küünaldest. Kõige levinumad ohtlike toodetega seotud riskid 2021. aastal olid vigastused (28%) või kemikaalidest põhjustatud riskid (23%).

Justiitsvolinik Didier Reynders ütles: „Tänu turvavärava kiirhoiatussüsteemile teevad Euroopa Komisjon ja riiklikud tarbijakaitseasutused iga päev koostööd, et tagada, et kingitused, mida oma lähedastele teete, on ohutud. See on väga konkreetne näide koostööst ELi tasandil, mis toob kasu tarbijatele.

Kui riiklikud ametiasutused avastavad ohtliku toote, saadavad nad ohutusvärava piires hoiatused, mis sisaldavad teavet toote kohta, riski kirjeldust ja ettevõtja võetud või ametiasutuse tellitud meetmeid, näiteks toote turult eemaldamist. Selle tulemusel võtavad teised asutused hoiatuse põhjal järelmeetmeid ja võtavad oma meetmed, kõrvaldades sama toote oma riigi turult.

The overall number of actions reported on the Safety Gate is growing year by year, confirming that national authorities prioritise consumers’ safety. Commissioner Reynders’s video messages, in which he provides illustrated examples of dangerous products, are available on Uudisteagentuuri. Kõik märguanded leiate veebist aadressilt EL turvavärav.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid