Ühenda meile

Business Information

EKP on valmis taas edasi lükkama digitaalvaluutat, et võidelda USA ja Hiina domineerimise vastu

JAGA:

avaldatud

on

. Euroopa Keskpank Aruannete kohaselt töötab kavas turule tuua spetsiaalne digitaalne valuuta.

Püüdes saavutada suveräänsust ja muuta see autonoomsemaks, on EKP pärast varasemat märkimisväärset tagasilööki suurendanud soovi võtta kasutusele digitaalne valuuta.

Hiina ja USA on digitaalsete maksete turu nurka surunud. Visa, Mastercard, PayPal, AliPay ja Union Pay on maailma suurimad makseettevõtted, millest kolm esimest on Ameerika.

Loomulikult on EKP mures maksete ülemäärase sõltuvuse pärast USA-st ja Hiinast ning valuuta olemasolu leevendaks need hirmud.

EKP president Christine Lagarde rõhutas eelmisel aastal peetud kõnes muret suurte tehnoloogiaettevõtete pärast, kes naudivad turu domineerimist, ning tunnistas, et digitaalne euro oleks osa „Euroopa ühisprojektist”, mis „teeniks Euroopa laiemaid avaliku poliitika eesmärke”.

Seda arvamust on viimasel ajal tugevdatud, kuna EL ei taha makseplatvormi panustes alla jääda.

Saksamaa panga LBBW vanemökonomist Guido Zimmermann ütles Euroopa jaoks digitaalse valuuta vajalikkusest rääkides: „EKP on mures, et euroala lõpeb geopoliitilise ja majandusliku võileiva positsiooniga USA ja USA tehnoloogiaettevõtete vahel. Hiina maksesüsteemid ilma digitaalse eurota.

reklaam

"Praegu puuduvad Euroopas digitaalsed platvormid."

Viimastel aastatel on e-rahakottide kasutamine hüppeliselt kasvanud. Seda võib seletada sellega, kuidas PayPal on püüdnud olla suur tegija e-kaubanduses ja tarbijamaksete haldamisel neile, kes soovivad kaupade eest internetis maksta. Vabakutselised kasutavad PayPali ka arvete arveldamise viisina ning paljude ettevõtete jaoks on see mugav maksevõimalus.

PayPali mõju on näha isegi mängusfääris, kus sellest on saanud usaldusväärne meetod, mis on laialdaselt saadaval enamikul kasiinosaitidel. Mitte ainult ei tee parimad PayPali kasiinod pakuvad panustajatele palju kiiremat väljamakseprotsessi võrreldes deebetkaartide kasutamisega, kuid pakuvad ka uutele mängijatele heldeid boonuseid, muutes need veelgi ahvatlevamaks.

Kuigi arutelu digitaalse pangandusvaluuta kasutuselevõtu ümber on suures osas piirdunud akadeemiliste ja tehnokraatlike ringkondadega, on sellel kindlasti potentsiaali muuta.

Kuigi tööd on veel teha, on põnev näha, mis järgmiste kuude jooksul juhtub. EL ei taha, et seda kasutataks poliitilise jalgpallina ja kuigi see võib tunduda raske müügina, mille eesmärk on veenda avalikkust pardale astuma, võib see pikas perspektiivis olla seda väärt.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid