Ühenda meile

Arvamus

Euroopa Parlamendi piraadist saadik Assange'i otsuse kohta: julgustage vilepuhujaid, ärge vaigistage neid!

JAGA:

avaldatud

on


Piraadipartei Euroopa Parlamendi liige Patrick Breyer kommenteeris Briti ülemkohtu otsust lubada Wikileaksi asutaja Julian Assange'i kaebust tema peatse USA-le väljaandmise kohta:


"Tänane kohtuotsus annab lootust, et Euroopa inimõigused ja kohtud kaitsevad ebaõigluse, võimu kuritarvitamise, korruptsiooni ja sõjakuritegude paljastamist, rakendamata sõbra ja vaenlase suhtes topeltstandardeid. Loodan, et selle asemel, et hoiatada vilepuhujaid ja ajakirjanikke kogu maailmas, nagu kavatseb USA-s, julgustab neid menetluse lõpus tehtud märgiline kohtuotsus.

«Fakt, et Euroopa Komisjoni president von der Leyen juhtumist vaikib, on häbiväärne, kuid viitab vestluse kontrolli plaanide emale, kes soovib hoida oma ametlikke tekstisõnumeid ravimifirmadega salajas. Minu kui piraadi jaoks on valitsuse tegevuse läbipaistvus mis tahes demokraatia hädavajalik alus. Läbipaistvus ei tohi olla kuritegu!"

Reedel oli 31 saadikut saatnud Breyeri algatatud kirja Briti siseministrile, nõudes Julian Assange'i vabastamist. Kõrgema kohtu otsus tähendab, et ta võib esitada uue kaebuse määruse peale, millega ta antakse USA-le välja sõjaväesaladuste lekitamise eest kohtu ette astumiseks. Ta saab vaidlustada Ameerika kinnitused, et ta saab õiglase kohtumõistmise.

Julian Assange'i kodumaa Austraalia on palunud USA presidendil Joe Bidenil süüdistuse tühistada ja lubada tal koju naasta. President Biden on öelnud, et kaalub taotlust.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid