Ühenda meile

Arts

Viini "paar kraadi" näitus kallutab maale, kutsudes üles kliimameetmetele

JAGA:

avaldatud

on

Viini muuseum, kus kliimaaktivistid ründasid hiljuti Gustav Klimti maali varjavat klaasekraani, on vastanud väljapanekuga "Paar kraadi rohkem", mis kallutab teoseid, et juhtida tähelepanu vajadusele võtta meetmeid kliimamuutuste vastu.

Rühmituse Last Generation aktivistid määrisid Viinis Leopoldi muuseumis Klimti filmi "Surm ja elu" ees ekraani ja liimisid selle külge ühe oma käe. novembri protest nõudes nafta puurimise lõpetamist.

"Leidsime, et see viis on täiesti vale," ütles muuseumi kunstiline juht Hans-Peter Wipplinger selle vastuse avapäeval: näitus täispealkirjaga "Paar kraadi rohkem (muutab maailma ebamugavaks kohaks)".

See hõlmab 15 kunstnike, sealhulgas Klimti ja kaas Austria suurkuju Egon Schiele tööd, nurga alla riputamist koos tekstidega, mis juhivad tähelepanu sellele, et globaalne soojenemine üle 1.5 kraadi Celsiuse järgi (2.7 Fahrenheiti) võrreldes industriaalajastu eelse tasemega avaldab kujutatud maastikele. neis.

ÜRO valitsustevahelise kliimamuutuste paneeli (IPCC) hinnangul tuleb heitkoguseid 2030. aastate keskpaigaks poole võrra vähendada, kui maailmas soovitakse piirata temperatuuri tõusu 1.5 kraadi Celsiuse järgi võrreldes industriaalajastu eelse tasemega – see on peamine eesmärk. sätestatud 2015. aasta Pariisi kokkuleppes.

"Tahtsime algatada midagi produktiivset, midagi kommunikatiivset. See tähendab sõnumi edastamist ja mitte ainult suurejooneliste piltidena (nagu protest), vaid aidates külastajatel õppida tundma selle globaalse kuumenemise olukorda ja erinevaid kontekste," ütles Wipplinger.

Näitus on avatud 26. juunini.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid